Otteet sen kuin paranevat 

Neea Mattila lähtee kolmanteen kauteensa Lavettarissa luottavaisin mielin. Kuva Jani Vuorela.
Neea Mattila lähtee kolmanteen kauteensa Lavettarissa luottavaisin mielin. Kuva Jani Vuorela.
Neea Mattila lähtee kolmanteen kauteensa Lavettarissa luottavaisin mielin. Kuva Jani Vuorela.
Neea Mattila lähtee kolmanteen kauteensa Lavettarissa luottavaisin mielin. Kuva Jani Vuorela.

LaVe–TyTe 2–0 (4–2) (7–3) 

LAPPAJÄRVEN VEIKKOJEN naisten Ykköspesisjoukkue jatkaa vakuuttavasti kohti sarjakautta, mikä alkaa kuukauden kuluttua. Tuolloin juuri nämä kaksi joukkuetta iskevät avauskierroksella Tyrnävällä. Tempaus sai kokea saman kohtalon, kuin kaikki muutkin Lavettarien kohtaamat Ykköspesisjoukkueet talven harjoitusotteluissa. 

Veikkojen tasokkaasta pelaajarosterista kertoo se, että vaikka sunnuntain kokoonpanosta puuttui kuusi pelaajaa, niin se ei vaikuttanut peliesitykseen. Tyttöjen Talvisuperin finaaleissa Raumalla pelasivat samaan aikaan farmiseura Alajärven Ankkurien väreissä viisi LaVe:n pelaajaa. Uusina pelaajina vihreäpaidoissa esiintyivät Tiia Jokela ja ensimmäisen kerran edustuksen peliasun päälleen pukeneet Veikkojen C- tytöt Emma Anttila ja Neea Shemeikka. 

Sunnuntain pelin perusteella vahvistui käsitys siitä, että Veikot voi lähteä kauteen kahden vahvan kärjen kautta. Molemmat osastot pystyvät pyörittämään ja tekemään tulosta. Kärkikaksikko Fanny Pasonen ja Tiia Jokela menivät vakuuttavasti kentälle. Milla Hakomäki auttoi eteenpäin ja Aleksandra Latvala ylsi kolmeen kotiutukseen.  

Mainos

Lyöjäpuolella aiemmin tutuksi tullut Sanna Särkijärvi toi kaksi juoksua aloittaen tavallaan toisen pitkän kärjen, mitä täydensivät Neea Mattila ja Mari Rintala. Rintala kiersi pesät kolme kertaa. Saana Lahti kattoi pöydän viimeistelijöille, Anni Kangas ja Anna-Elisa Pukkinen, jotka löivät yhteensä kuusi juoksua. Emma Anttila meni kaksi kertaa tyhjälle kentälle ja toi Ykköspesistason ensimmäisen juoksunsa. Neea Shemeikka onnistui myös hyvin etenijäjokerina. 

Lavettarien ulkopeli oli kohentunut edellisestä pelistä selvästi. Vaikka muutamat pelaajat esiintyivät uusilla tonteilla, niin he hoitivat tehtävänsä moitteitta. Koko joukkueen otteet olivat selvästi tarkempia. Harhaheitoilla ei nyt annettu tasoitusta. 

Toukokuun alkupäivinä Lavettaret pelaa vielä Veikkolassa turnauksen Ykköspesiksen etelälohkon Jalasjärven Jalaksen ja Kirittärien Talenttien kanssa juuri ennen sarja-avausta. Tyrnävä-peli vahvisti uskoa tulevaa kautta ajatellen. Pelaajat ovat kunnossa, mistä kiitos valmennustroikalle Jaakko Kultalahti, Jussi Jänkä ja Piritta Kärnä. 

Reijo Kärnä 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.