Suuri suru koskettaa koko valtakuntaa 

Ei laulaneet linnutkaan, kun lippu hiljaa liehui ja kunnioitti koulusurman uhreja Kortejärven yhtenäiskoulun pihassa.
Ei laulaneet linnutkaan, kun lippu hiljaa liehui ja kunnioitti koulusurman uhreja Kortejärven yhtenäiskoulun pihassa.
Ei laulaneet linnutkaan, kun lippu hiljaa liehui ja kunnioitti koulusurman uhreja Kortejärven yhtenäiskoulun pihassa.
Ei laulaneet linnutkaan, kun lippu hiljaa liehui ja kunnioitti koulusurman uhreja Kortejärven yhtenäiskoulun pihassa.

VANTAAN KOULUSURMA on puhuttanut koko maassa. Äärimmäisen surullinen tapaus sattui 2. huhtikuuta Vantaalla Viertolan koulussa Jokirannan toimipisteellä, jossa kouluampumisen uhriksi joutui 12-vuotias koulupoika ja kaksi muuta oppilasta saivat vakavia vammoja.  

Sisäministeriö määräsi valtion virastot ja laitokset suruliputtamaan kouluampumisen johdosta aamukahdeksasta auringonlaskuun. Kortesjärven yhtenäiskoulunkin salossa lippu kunnioitti ja muisti uhreja.   

—Tapahtunutta on hyvä käsitellä kotona lasten ja nuorten kanssa. Koululla huolta käsitellään oppilaiden kanssa tarpeen mukaan. Koulun aikuiset, kuraattorit ja terveydenhoitajat ovat oppilaiden käytettävissä keskusteluapuna. Nuorisotiloilla ja muissa kohtaamisissa tapausta voidaan myös käsitellä. Henkilöstö on varautunut erilaisiin kriisitilanteisiin ja tapahtumiin valmiussuunnitelmilla ja harjoittelemalla ja kouluttautumalla, kertoo Kauhavan kaupungin sivistysjohtaja Jonna Heikkilä

Sirpa Kiviaho 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.