Pohjanmaan Kokoomus pyytää Janne Sankeloa eurovaaliehdokkaaksi

Janne Sankelo. Kuva: Kokoomus.
Janne Sankelo. Kuva: Kokoomus.
Janne Sankelo. Kuva: Kokoomus.
Janne Sankelo. Kuva: Kokoomus.

Kokoomuksen Pohjanmaan piirijärjestö on päättänyt kokouksessaan 28. helmikuuta pyytää kauhavalaista Janne Sankeloa asettumaan ehdolle kevään Euroopan parlamentin vaaleihin. Sankelon kokemus ja osaaminen politiikan eri tasoilla tekisi hänestä erinomaisen parlamentaarikon edustamaan suomalaista maa- ja metsätaloutta, huoltovarmuutta ja Euroopan energiaomavaraisuuden kehittämistä.

Sankelolla on merkittävä ura kotimaisessa politiikassa. Hän on toiminut kansanedustajana eduskunnassa, Kokoomuksen varapuheenjohtajana ja Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän toimii Kokoomuksen maaseutupolitiikan verkoston puheenjohtajana. Aikaisemmissa työtehtävissään hän on toiminut energiateollisuuden palveluksessa kehittämässä Suomen energiaomavaraisuutta.

Näissä tehtävissä Sankelo on rakentanut vahvat verkostot ja kannatuksen niin Vaasan vaalipiirissä kuin koko Suomessa. Pohjanmaan Kokoomuksen mielestä tämä vahvistaa käsitystämme hänen kyvyistään toimia tehokkaasti koko Suomen edunvalvojana Euroopan parlamentissa.

Pohjanmaa Kokoomuksen puheenjohtaja Jesse Luhtala näkee, että juuri nyt Euroopan epävakaassa turvallisuustilanteessa tarvitsemme Euroopan parlamenttiin kaikkein kokeneimpia ja pätevimpiä osaajia.

–Meidän on keskityttävä eurooppalaisen turvallisuuden, omavaraisuuden ja huoltovarmuuden vahvistamiseen, eikä nyt ole aikaa ideologiseen haaveiluun tai toiveajatteluun. Janne Sankelo, kokeneena poliitikkona ja vahvana vaikuttajana tuo tähän työhön tarvittavan asiantuntemuksen, linjaa Luhtala.

Mainos

Sankelo toimi erittäin aktiivisesti viime kaudella eduskunnassa suomalaisen omistajuuden puolesta. 

–Hänen aktiivinen roolinsa eduskunnassa, erityisesti vaatimukset Marinin-Saarikon hallitukselle suomalaisten metsänomistajien omaisuudensuojan vahvistamiseksi EU:n metsäasetuksessa, korostaa hänen sitoutumistaan suomalaisten edunvalvojana sekä ympäristöpolitiikan talonpoikaisjärkisen lähestymistavan puolustamiseen, päättää Luhtala. 

Pohjanmaan Kokoomus toivoo Janne Sankelolta myönteistä vastausta ehdokkuuteen, sillä hänellä olisi erinomaiset edellytykset nousta Euroopan parlamenttiin Kokoomuksen tavoitellessa lisäpaikkoja kevään eurovaaleissa.

Kokoomuksen puoluehallitus nimeää maaliskuussa lisää eurovaaliehdokkaita.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.