Kohtaamisia yli kansallisuuksien  

Sunnittelupalaverissa mukana Natalia Kivijärvi (takana vas.), Ulla Anttila, Kristiina Mäki, Juliana (edessä vas.) ja Oksana Abramova. Kuva Ulla Anttilalta.
Sunnittelupalaverissa mukana Natalia Kivijärvi (takana vas.), Ulla Anttila, Kristiina Mäki, Juliana (edessä vas.) ja Oksana Abramova. Kuva Ulla Anttilalta.
Sunnittelupalaverissa mukana Natalia Kivijärvi (takana vas.), Ulla Anttila, Kristiina Mäki, Juliana (edessä vas.) ja Oksana Abramova. Kuva Ulla Anttilalta.
Sunnittelupalaverissa mukana Natalia Kivijärvi (takana vas.), Ulla Anttila, Kristiina Mäki, Juliana (edessä vas.) ja Oksana Abramova. Kuva Ulla Anttilalta.

JÄRVISEUDULLA asuu paljon venäläisiä ja ukrainalaisia, jotka kovasti haluaisivat tutustua paikallisiin, oppia kieltä ja päästä osaksi kyläyhteisöä. Erityisesti heitä on Järviseudun ammatti-instituutin toimipaikoissa, joissa henkilökunta on huomannut halukkuuden verkostoitumiseen. 

–Päätimme tarttua tähän tarpeeseen yhdessä Momssien, E-P:n NNKY:n sekä Jamin kanssa. Aihetta pohtiessa syntyi ajatus järjestää naistenpäivän tapahtuma Jamin Kurejoen toimipisteessä, kertoo Moms for Kidsien hanketyöntekijä Ulla Anttila.  

Naisten päivänä 8. maaliskuuta järjestettävän Kohtaamisia yli kansallisuuksien -tapahtuman tarkoituksena on tutustua ja viettää yhteisöllinen hetki naisten kesken. Iltaa on suunniteltu kasvavan innostuksen siivittäminä. Yhteiset ideamyrskyt synnyttivät erilaisia toimipisteitä puutarhalle, jossa osallistujilla on mahdollisuus osallistua muun muassa taidepajaan, yhteiseen ryijytyöhön tai pajusta pääsiäiseen -pajaan. Toimipisteitä ovat toteuttamassa Jamin opiskelijat, Momssien työntekijät, sekä NNKY:n Gospel-lattari ohjaaja Saara Kokko. 

Ilta alkaa kello 18 Kurejoen yksikön liikuntasalista leikkimielisen tutustumisen ja kansantanssien äärellä. Yhteisen tuokion jälkeen Gospel-lattariin osallistuvat jäävät liikuntasaliin, muutoin jalkaudutaan puutarhalla sijaitseviin työpajoihin. 

–Työpajoihin ei ole erillistä ilmoittautumista, kertoo Anttila. 

Mainos

–Illan lopuksi tarjolla on teetä ja yhdessäoloa. Me järjestäjät odotamme iltaa innolla ja toivomme viestin tavoittavan mahdollisimman monta paikallista naista, joilla löytyisi halua laajentaa tuttavapiiriä. 

OPPILAAT ovat innolla suunnitelleet monenlaista osallistujien viihdykkeeksi ja järjestävä taho toivookin, että kynnys osallistua tapahtumaan olisi mahdollisimman matala. Puutarhalla on illan aikana myynnissä kukkia ja Jamin puupuolen tuotteita. Navetalta on mahdollisuus ostaa maitoa ja opiskelijoiden myyntipiste palvelee liikuntahallilla. Mikäli kysyntää riittää, on vastaavanlainen kokonaisuus mahdollista järjestää myös uudestaan. 

–Kielimuuria ei kannata miettiä. Suomella pärjää hyvin ja illan yksi tarkoitus onkin puhua suomea, muistuttaa Anttila.  

–Olet lämpimästi tervetullut mukavan yhdessäolon äärelle.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.