Lukion tärkeimpään päivään halutaan panostaa

Melinda Joensuu (vas.) ja Venla Levijoki satsasivat juhlapäivään.
Melinda Joensuu (vas.) ja Venla Levijoki satsasivat juhlapäivään. -Vanhojentanssit on lukion ehkä eniten odottamamme tapahtuma.
Melinda Joensuu (vas.) ja Venla Levijoki satsasivat juhlapäivään.
Melinda Joensuu (vas.) ja Venla Levijoki satsasivat juhlapäivään. -Vanhojentanssit on lukion ehkä eniten odottamamme tapahtuma.

ALAJÄRVEN lukion vanhojentanssien tervetulosanoissa mainittiin, että juhlapukujen sävyjä on mietitty hartaasti pitkän aikaa. Pukuja on ostettu ja vuokrattu. Rahaakin niihin uppoaa, myönnettiin. Tänä vuonna puvuissa oli erityisen paljon sinisen ja vihreän sävyjä. Monella oli juhlakenkinä valkoiset tennarit.

Katso täältä videotunnelmia vanhojentansseista.

Melinda Joensuun ja Venla Levijoen valmistautuminen lukion suureen juhlapäivään käynnistyi jo viime elokuussa, lukuvuoden alkaessa. Silloin he kävivät ensimmäisen kerran sovittamassa vanhojentanssimekkoja.

–Tavoitteena oli löytää jotain sellaista, jota ei ole aiemmin ehkä ollut, kuvaili Levijoki.

–Ja jotain, missä on glitteriä, Joensuu jatkoi.

Mekot hankittiin syyskuussa.

Tanssiharjoitukset käynnistyivät joululoman jälkeen.

–Jännitys on tässä kasaantunut sopivasti, Levijoki totesi.

Mainos

Juhlaan valmistautuminen on vaatinut monenlaista panostusta: koruja, meikkejä, kampauksen ja kynsien laiton. Sitä, minkä verran kaikki on maksanut, ei ole niin tarkkaan laskettu, mutta arviot asettuivat 400–600 euron haarukkaan. Vanhojentanssit ovat ehkä lukion tärkein ja odotetuin tapahtuma, jossa halutaan näyttää nätiltä ja olla parhaimmillaan.

–Se on todellakin sen arvoista, Levijoki summasi.

–Jokainen panostaa sen verran kuin haluaa.

–Tärkeintä on, että saa sellaisen mekon ja kokonaisuuden, kuin haluaa, sanoi.

Ensimmäinen tanssikerta juhlapäivänä meni ihan hyvin, tytöt kuvailevat.

–Huonompiakin on ollut.

Päivään sisältyy kahden koululaisnäytöksen lisäksi juhlaruokailu koululla ja illan esityksen jälkeen yhteiset jatkot mökillä.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.