Evijärvi on hakenut hanketukea työikäisten elintaparyhmiin myös tälle vuodelle  

Elintapaohjaus on innostanut ryhmäläisiä omatoimiseen liikkumiseen. Ryhmissä pääsi testaamaan myös hiihtoa. Kuva: Eija Pippola.
Elintapaohjaus on innostanut ryhmäläisiä omatoimiseen liikkumiseen. Ryhmissä pääsi testaamaan myös hiihtoa. Kuva: Eija Pippola.
Elintapaohjaus on innostanut ryhmäläisiä omatoimiseen liikkumiseen. Ryhmissä pääsi testaamaan myös hiihtoa. Kuva: Eija Pippola.
Elintapaohjaus on innostanut ryhmäläisiä omatoimiseen liikkumiseen. Ryhmissä pääsi testaamaan myös hiihtoa. Kuva: Eija Pippola.

EVIJÄRVEN kunta on tarjonnut kahden vuoden ajan työikäisten elintapaohjausryhmiä Avin Liikkuva aikuinen hanketuen avulla. Toisena hankevuotena tuli elintapaohjausryhmän rinnalle myös henkilökohtainen liikuntaneuvonta.  

–Evijärven kunta on saanut Avilta viidenkymmenen prosentin hanketuen ja kunta on maksanut toisen puolen, kertoo Evijärven liikunta- ja nuoriso-ohjaaja Satu Koski.  

Valtaosa ryhmiin osallistujista on ollut naisia. Elintapaohjausryhmä on ollut osallistujalle maksullinen, mutta liikuntaneuvonta on kunnalla vuoden ympäri järjestettyä maksutonta toimintaa. Ohjaajana elintapaohjauksessa ja liikuntaneuvonnassa on toiminut ostopalvelun kautta veteliläinen personal trainer ja liikunta-alan yrittäjä Paula Koski. Paulan lisäksi kunta on ostanut ohjauksia muun muassa Järvilakeuden kansalaisopistolta ja Tiia Viiperi Wellnessiltä. 

HENKILÖKOHTAISESSA liikuntaneuvonnassa, sekä elintapaohjausryhmissä tehdään alku- ja loppukartoitukset, joissa asiakkaalle tehdään InBodymittaus, lihaskunto- ja kävelytestit. Asiakkaille pidetään myös ravintoluento.  

Mainos

–Elintapaohjausryhmässä on tutustuttu useisiin eri liikuntalajeihin. Näitä ovat olleet muun muassa kuntosali niin laitteilla kuin vapailla painoillakin, erilaiset kuntopiirit, kuntonyrkkeily, jooga, freestyler, kangoo jump, spinning, sauvakävely, kuntoportaat ja niin edelleen, luettelee Satu. 

Vuoden 2024 alusta Evijärven kunta on sitoutunut tulevaisuudessa tarjoamaan elintapaohjausta ja liikuntaneuvontaa kaikille kuntalaisille kolmestatoista ikävuodesta ylöspäin.  

–Paula jatkaa edelleen aikuisten kanssa, mutta ottaa siihen rinnalle myös ikäihmiset. Nuoria ohjaamaan olemme tehneet ostopalvelusopimuksen kauhavalaisen liikunnanohjaajan Santeri Liljan kanssa. Aikuisten ja ikäihmisten kohdalla kunta tekee tiivistä yhteistyötä Hyvinvointialueen kanssa, kertoo Satu. 

–Haluan muistuttaa, että liikuntaneuvontaan voi hakeutua, vaikka saman tien, sillä sen voi aloittaa ympäri vuoden ja se on kaikille kuntalaisille ilmaista. Olen hakenut tälle vuodelle jälleen hankerahaakin Avilta. Jos saamme hankerahoitukselle maaliskuussa myönteisen päätöksen, käynnistämme huhtikuun alusta jälleen uuden elintapaohjausryhmän, joka kokoontuu kaksi kertaa viikossa. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.