Luonnon monimuotoisuudesta syntyi laulu – ”Rakastan sitä, kun pakkaslumi narskuu kengän alla” 

Oman pianon äärelle on aina mukava pysähtyä soittelemaan. Tunnelmallinen asetelma pianon päällä on lasten taidonnäyte.
Oman pianon äärelle on aina mukava pysähtyä soittelemaan. Tunnelmallinen asetelma pianon päällä on lasten taidonnäyte.
Oman pianon äärelle on aina mukava pysähtyä soittelemaan. Tunnelmallinen asetelma pianon päällä on lasten taidonnäyte.
Oman pianon äärelle on aina mukava pysähtyä soittelemaan. Tunnelmallinen asetelma pianon päällä on lasten taidonnäyte.

OLEN sellainen luontofiilistelijä ja taivaanrannan maalari, kännykästä löytyy ainakin sata kuvaa pelkästä taivaasta, nauraa Leena Rannanpää pohtiessaan omaa luontoyhteyttään. Luonnolla on iso rooli myös juuri julkaistussa kappaleessa Käy luonto lepäämään. Kappale on Leenan säveltämä ja sanoittama. 

–Luonto on kaunis ja rauhoittava. Sen lisäksi sieltä löytyy paljon mehukkaita metaforia ja kielikuvia. Käy luonto lepäämään sai sekin alkunsa talveen pukeutuneen luonnon herkästä kauneudesta ja siitä, kuinka ihanasti lumi narskuu kengän alla pakkaspäivänä. Olen aina rakastanut sitä ääntä, kertoo Leena. 

–Kun vuosi sitten kirjoitin biisiin sanat, olin tavattoman väsynyt. Minulle tuli voimakas tarve olla yhteydessä luontoon ja ennen kaikkea itseeni. Kappaleesta tulikin eräänlainen hätähuuto kaiken alati kiihtyvän suorittamisen keskelle ja sille, ettei koko ajan vaadittaisi enemmän itseltämme tai muilta. Kun luonto lepää, miksei mekin voitaisi?  

Käy luonto lepäämään esitettiin ensimmäistä kertaa Vimpelin yhteiskoulun ja lukion joulujuhlassa vuosi sitten. Tuolloin kukaan ei tiennyt laulun alkuperää, ellei sattunut sitä esittelytekstistä lukaisemaan.  

–En puhunut siitä kenellekään, ne huomasivat, ketkä huomasivat. Siihen aikaan ei myöskään ollut voimavaroja julkaisuun. Eikä julkaisulla nytkään ole minkäänlaisia tavoitteita, tulin vain ajatelleeksi, että jospa joku muukin itseni lisäksi voisi kokea kappaleen sanat merkityksellisenä. Jos pystyn yhtäkin kuulijaa koskettaa, kappale on tehnyt tehtävänsä. 

LAULUJA on syntynyt aiemminkin, lahjaksi. Niitä Leena kertoo kirjoittaneensa syntymäpäiville, hengellisiin tilaisuuksiin, muistotilaisuuksiin ja kastetilaisuuksiin. 

–Kappaleet syntyvät tietylle ihmiselle, mutta ovat kuitenkin luonteeltaan yleismaailmallisia. Tunne on aina vahvasti läsnä prosessissa. En voisi kuvitella tekeväni kappaleita vain sen takia, että saisin siitä rahaa. Merkityksellisyys on minulle tärkeä arvo. Kun esiinnyn, koen enemmänkin olevani tarinankertoja ihmisen elämän isoissa taitekohdissa, sanoo Leena.  

Musiikin hän kertoo olevan myös merkityksellinen voimavara oman hyvinvoinnin vaalimisessa.  

–Laulu on kuulunut elämääni aina, samoin pianon soitto. Aina kun ahdistaa, istun pianon ääreen soittelemaan. En tiedä millä pitäisin pääni kasassa, ellei musiikkia olisi. Minulle on tärkeää, että musiikki resonoi tunnetilan kanssa, siksi hoitavinta on oma soittelu pianolla. 

TÄLLÄ HETKELLÄ Käy luonto lepäämään on kuultavissa YouTubessa. Se on sovitettu yhteistyössä Jari Herralan, Laura Harjun ja Jenna Liikalan kanssa. Kappaleen on äänittänyt Jari Herrala ja miksannut Kosti Aho. Taustalla kuuluu Harjun ja Liikalan sellon soitto. 

–Yhdessä tekeminen on ollut mukavaa ja sitä olen huomannut kaipaavani. Laura hoiti kappaleeseen nuottipuolta, tämä olikin ensimmäinen kappaleeni, johon on tehty nuotit. Aiemmin olen itselleni laittanut ylös pelkät soinnut, kertoo Leena. 

–Laulu jää nyt elämään omaa elämäänsä YouTubeen, toivottavasti joku saa siitä lohtua. Sitä on jo nyt käyty kuuntelemassa enemmän kuin olisin osannut ajatella. Minulle jokainen kuuntelukerta on kuin lahja, kiittelee Leena. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.