Evijärven kunnanvaltuusto hyväksyi talousarvion yksimielisesti 

Evijärvellä myös kuluvan vuoden 2023 tilinpäätös tulee olemaan ylijäämäinen reilusti.
Evijärvellä myös kuluvan vuoden 2023 tilinpäätös tulee olemaan ylijäämäinen reilusti.

KUNNANVALTUUSTO hyväksyi yksimielisesti talousarvion 2024 ja taloussuunnitelman 2024–2026. Talousarviota laadittaessa tavoitteina olivat Evijärven kunnan talouden pitäminen tasapainoisena, ylijäämäisen tuloksen saavuttaminen, realistisesti valmisteltu ja mahdollisimman tasapainoinen talousarvio, sekä toimintamenojen kasvun pitäminen tarkalla talouden suunnittelulla mahdollisimman pienenä. Vuoden 2022 tilinpäätöksessä kunnan taseessa oli ylijäämää 3,847 miljoonaa euroa. Vuodesta 2024 ennustetaan varovaisen ylijäämäistä; talousarvio on noin 182 000 euroa ylijäämäinen. Myös kuluvan vuoden 2023 tilinpäätös tulee olemaan ylijäämäinen reilusti.  

Kunnan investoinneista ensi vuonna 535 000 euroa katetaan lainarahalla, investoinnit koostuvat useasta 10 000–50 000 euron suuruisesta erästä.  

Kaikista valtuuston ryhmäpuheenvuoroista heijastui vallitseva epävarmuus taloudesta ja maailmantilanteesta. Myös palvelujen säilymisestä ja kunnan väestön vähenemisestä ja ikääntymisestä kannettiin huolta. Nuorten tilanteeseen ja heidän tukemiseensa otettiin kantaa sekä huolta. Kaikki valtuustoryhmät hyväksyivät kunnanhallituksen esityksen yksituumaisesti, ilman soraääniä.   

Päätöksen jälkeen kunnanjohtaja Mikko Huhtala kiitti kaikkia asianosaisia, unohtamatta kuntalaisia hyvästä yhteistyöstä. Illan viimeisen puheenvuoron ennen kokouksen päätöstä piti valtuuston puheenjohtaja Esko Ahonen.  

–Evijärvellä on venettä soudettu samaan suuntaan ja yhteistyö on sujunut hyvin. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.