Kauhava torjui hätämajoitusyksikön perustamisen

Kauhavan kaupunginhallitus ei tarjoa Kotokunta Oy:lle tilojaan käytettäväksi hätämajoitustiloina. Arkistokuva.
Kauhavan kaupunginhallitus ei tarjoa Kotokunta Oy:lle kaupungin omistamia tiloja käytettäväksi hätämajoitustiloina. Arkistokuva.

KAUHAVAN kaupunginhallituksen kokouksessa 18. joulukuuta käsiteltiin Kotokunta Oy:n kysymystä, olisiko kaupungilla 75 hengen hätämajoitustarkoitukseen sopivia tiloja, joiden käyttämisestä olisi mahdollista tehdä aiesopimus. Maahanmuuttovirasto Migrin tahtotila on, että jokaisella vastaanottokeskuksella on aiesopimus.

Mikäli Kauhavan kaupunki ei tee aiesopimusta hätämajoitustilan osalta, voi Kotokunta Oy vuokrata hätämajoitustilaa muualta kaupungin alueelta.

Martti Puronvarsi esitti, että kaupunki ei vuokraa tiloja Kotokunta Oy:lle. Häntä kannattivat Aapo Kamppinen sekä Tiina Roumio. Kaupunginhallitus yhtyi esitykseen yksimielisesti.

KESKUSTAN valtuustoryhmän kesäkuussa jättämä valtuustoaloite keskustelu- ja kuulemistilaisuuksien järjestämisestä kaupunkilaisille kaikissa neljässä pitäjässä oltiin merkitsemässä loppuun käsitellyksi, mutta Tuula Mäki-Fränti ehdotti, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että aloitteen mukaiset keskustelutilaisuudet järjestettäisiin. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti.

”Tilaisuuksissa tulisi olla läsnä vähintään johtoryhmän ja kaupunginhallituksen. Tilaisuuksien järjestäjänä voivat olla esimerkiksi urheiluseurat ja muut paikalliset yhdistykset.”

Asian valmistelussa vedottiin digitaalisiin vaikutusmahdollisuuksiin sekä siihen, että kuntalais/kansalaisraati soveltuisi lähinnä tilanteisiin, joissa suunnittelun lähtökohtana on monimutkainen asiakysymys. ”Aloitteesta ei käy ilmi olisivatko keskustelu- ja kuulemistilaisuudet kaikkia mahdollisia asioita vai tiettyä teemaa koskevia.” Kaupunki on järjestänyt aiemmin muun muassa torikiertueita kaupunkilaisten kohtaamiseksi ja asukaslautakunnat ovat tuoneet viestiä kuntalaisilta. Lisäksi kaupunki järjestää kuulemistilaisuuksia yhdistystilaisuuksien kautta. Kaupungin osallistamistavoitteita on laaja listaus, mutta käytänteenä asiakaskyselyt ovat yleisin käytettävä tapa kuulla kuntalaisia.

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä uutiset

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.