Kiitollisuus ja toive rauhasta olivat itsenäisyyspäiväpuheiden teemoja

Seppelpartio sankarihautausmaalla.
Seppelpartio sankarihautausmaalla.

LAPPAJÄRVELLÄ itsenäisyyspäivää vietettiin jumalanpalveluksella ja juhlalla kirkossa.

−Tänä aikana on erittäin tärkeää, että kerromme lapsille menneisyydestä, sillä historiassa on kansakunnan tulevaisuus. Virheistä tulisi ottaa opiksi, niin etteivät samat virheet toistuisi. Muistutetaan siis jälkipolviamme siitä mitä kotimaamme itsenäisyys on vaatinut ja kiitetään heitä, jotka Suomea puolustivat, jotta me saamme elää vapaassa maassa, kehotti seurakuntapastori Mari Heijari Alajärven seurakunnan tervehdyssanoissa.

Seurakuntapastori Mari Heijari toimitti jumalanpalveluksen.

Lappajärven vuoden ryhtinuori Johannes Kujala toi esiin yhteiskunnan tuomat tasapuoliset edellytykset elämään lähtökohdista riippumatta ja niiden eteen on tehdyt isot uhraukset historiassa, joista saamme olla kiitollisia.

− Uskon, että pienellä paikkakunnalla varttuminen on rikkaus, koska täällä muodostuu erityisiä suhteita ihmisten kanssa. Lappajärvellä on yllättävän paljon harrastusmahdollisuuksia kuten judo, yleisurheilu, jalkapallo ja jääkiekkokaukalot myös sivukylillä. Lisäksi on monia muitakin toimintoja kuten seurakunta, kansalaisopiston musiikkitoiminta sekä 4H-toiminta. Luonto ja järvi tarjoavat mahdollisuuden virkistykseen, kalastukseen ja metsästykseen. 

−Toivon, että Suomen hyvä tilanne pysyy myös jatkossa ja siihen me nuoret voimme osaltamme vaikuttaa.  Pidetään huoli siitä, että 79 vuotta kestänyt rauha jatkuu myös tulevaisuudessa.

Vuoden ryhtinuori Johannes Kujala

Lappajärven sotaveteraaniyhdistyksen puheenjohtaja Eino Korri kertoi veteraanijärjestön taustasta ja tulevaisuudesta.

−Sotainvalidiliitto perustettiin vuonna 1940 ja sotaveteraaniliitto Neuvostoliiton vastustuksen vuoksi vasta vuonna 1957. Samasta syystä Lotta-järjestö oli lopetettava. Nyt sotaveteraanijärjestö on lopettamassa toimintaansa, samoin toiminta piiritasolla loppuu. Sotainvalidiliiton toiminta jatkunee vielä muutaman vuoden. Tammenlehvän Perinneliitto on perustettu vuosien 1939–1944 sotien perinnettä vaalimaan. Näille siirtyy myös jäljellä olevista veteraaneista huolehtiminen piiri- ja paikallistasolla. Myös Järviseudulla on perustettu perinnetoimikunta, johon kuuluvat Evijärvi, Lappajärvi ja Vimpeli.

Eino Korri, Tuula Hautaketo ja Kalevi Pölönen. Kuva: Anssi Kuusela.

Suomen Sotaveteraaniliitto palkitsi juhlassa ansioristillä Tuula Hautakedon arvokkaasta työstä sotaveteraanien hyväksi. Ansiomerkin luovutti Kalevi Pölönen.

Tilaisuudessa musiikkia esittivät lauluin Jouni Jokitalo ja pianolla Aada Kangastie.

Jouni Jokitalo esitti kappaleen Veteraanin iltahuuto.
Seppelpartiota sankarihautausmaalle johti majuri Heikki Kuoppala (oik.) mukanaan kapteenit Esa Rantakangas ja Seppo Rauma.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.