”Siinä meni kaks vanhaa mummoa, harmaissa vaatteissa ja pussit selässä”  

Järviseudun Sanomat etsii tarinoita yliluonnollisista kokemuksista. Jos sinulla on tarina, kerro se meille.
Järviseudun Sanomat etsii tarinoita yliluonnollisista kokemuksista. Jos sinulla on tarina, kerro se meille. Kuva on luotu tekoälyn avulla.

VIMPELIN Sääksjärvellä on sukupolvien ajan kerrottu tarinaa Peukalokallion mummoista. Mummot ovat tulleet kuin tyhjästä ja hävinneet yhtäkkiä kuin ilmaan. Sääksjärvi–Hallapuro kyläkirjassa on mummoista kertomus Matti Latvalan kertomana.  

”Vuos yheksäntoista toukokuulla Isäni ja veljeni kanssa lähdettiin aamuvarhaisella ajamaan kirkonkylästä kohti Sääskeä. Minä olin tuolloin toisella kymmenellä. Peukalokallion kohdalla, joka on siinä ”Mehtälän ja Kelepekin torppain välillä”, tuli tien oikealta puolelta kaksi vanhaa mummoa, harmaissa vaatteissa, pussit selässä. Kävelivät peräkanaa tien yli. Velimies hyppäsi kärryistä sinne, mutta ketään ei enää näkynyt eikä kuulunut. Viiden vuoden päästä aamuvarhaisella kaksi Sääsken tyttöä käveli kirkolle päin rippikouluun. Samanlaiset harmaat mummot olivat kävellä nytkytelleet samassa paikassa tien yli. Ihan tyttöin edessä ja hävinneet yhtäkkiä niin kuin ilmaan. Tytöt säikähtivät pois tolkultaan ja palasivat juosten kotiinsa.” 

Kerro oma yliluonnollinen kokemuksesi tai keksi kummitustarina

Syksy on kummitus- ja kauhutarinoiden kulta-aikaa. Tarinat tuntuvat kuitenkin olevan katoavaa kansanperinnettä. Keräämme nyt järviseutulaisten tuntemia, itse kokemia tai keksimiä jännittäviä tarinoita. Lähetä meille tekstisi osoitteeseen toimitus(at)jarviseudunsanomat.fi. Kerro, onko tarina kuulemasi (kuka kertoi ja missä, milloin), itse kokemasi vai keksimäsi. Liitä mukaan osoitteesi, niin postitamme sinulle pienen yllätyksen. Pidätämme oikeuden julkaista tekstejä.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.