Veto hamuaa jatkoa menestykselleen

Cayro-Lyza Toomingas sai harjoituksissa ohjeita Jukka-Pekka Kujalalta.

Vimpelin Veto aloittaa naisten Korisliigan perjantaina Helsingissä HBA-Märskyn kotisalissa. Sinivalkoiset puolustavat viime kaudella sensaatiomaisesti tullutta SM-pronssia. Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala odottaa kauden alkua hyvillä mielin.

– Viime kauden päätteeksi tullut mitali on todella hienoa asia. Se antaa uskoa tulevaan sekä varmuutta siitä, että menestyminen on mahdollista. Lähdemme kauteen kuitenkin ensisijaisesti tavoittelemaan pudotuspelipaikkaa.

– Suurimmat suosikit ovat Kotkan Peli-Karhut ja Torpan Pojat, sen jälkeen joukkueet ovat hyvin tasaisia.

Kujala sanoo pronssimitalin lisänneen yhteistyökumppaneiden kiinnostusta joukkuetta kohtaan.

– Se on tärkeä asia. Uskon viime kauden menestyksen lisäävän myös yleisön kiinnostusta.

Veto lähtee kauteen noin 80 000 euron budjetilla.

– Luku on varsin sama kuin viime kaudella.

Kujala luonnehtii Vetoa joukkueeksi, jolla on heitto-, juoksu- ja puolustusvoimaa. Huomiota on myös kiinnitetty viime kaudella ajoittain kangerrelleeseen levypallopeliin.

– Se on oleellinen osa peliä. Uskon tämän osa-alueen olevan myös paremmassa kunnossa.

Veto lähtee kauteen kolmella uudella jenkkivahvistuksella. Kujalalla on heistä hyvä vaikutelma.

– Joukkueen kemia on toimiva, vaikka olemme olleet yhdessä vasta varsin lyhyen aikaa. On erittäin tärkeää, että homma toimii myös pukukopissa, sieltä tulee voimaa ratkaista otteluita.

Mainos

– On myös tärkeää viettää aikaa yhdessä kentän ulkopuolellakin. Kauden aikana tulemme ainakin keilamaan, hiihtämään, avantouimaan sekä käymme katsomassa miesten Korisliigan pelejä Kauhajoella ja Lapualla.

Sinivalkoisten riveistä puuttuu syksyn peleissä Minttu Isoranta.

– Hänen polvensa on operoitu, Minttu palannee tositoimiin vuodenvaihteen tienoilla.

Uusi kasvo Vedossa on Forssan Alusta siirtynyt, lokakuussa kaksikymmentä vuotta täyttävä Cayro-Lyza Toomingas. Hän pelasi Vedossa jo kaudella 2021-2022 seitsemän ottelua. Vetoon hänet veti kaksi merkittävää syytä.

– Viime kaudella Forssassa vastuuni jäi varsin vähiin. Toivonkin sitä tulevan nyt selkeästi enemmän, sillä penkillä istumalla ei kehity. Toinen tärkeä syy on, että Vimpelistä on kotiini Laukaaseen huomattavasti lyhyempi matka kuin Forssasta.

Toomingas on pelannut viisitoista nuorten maaottelua. Tulevaisuuden tähtäimessä on edetä mahdollisimman korkealle.

– Haluan kehittyä niin pelaajana kuin ihmisenä. Tulevaisuudessa yksi vaihtoehto on myös suunnata ulkomaan kentille, mutta aika näyttää sen.

Toomingas kirjoitti viime vuonna ylioppilaaksi. Jatkokuviot ovat vielä auki.

– Saatan suorittaa talven aikana joitakin opintoja avoimessa yliopistossa. En ole kuitenkaan vielä aivan varma, mille alalle mieli vetää eniten.

Vimpelin Veto: Pihla Jaatinen, 170 cm, Minttu Isoranta, 176 cm, Karoliina Rytkönen, 172 cm, Riikka Kujala, 165 cm, Neea Rannanpää, 167 cm, Lasha Petree, 182 cm, Anni Kujala, 165 cm, Heta Thil, 175 cm, Aino Riihimäki, 168 cm, Annu Pajala, 170 cm, Cayro-Lyza Toomingas, 185 cm, Sirena Tuitele, 185, Sam Breen, 185. Päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala, valmentaja Jarkko Havu.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.