Palan vimpeliläistä metsää voi hankkia itselleen tai lahjaksi 

Järviseudun Sanomat omistaa metsäalueelta 50 kappaletta männyn taimia, jotka Vesa Liikala istutti vastikään maastoon.
Järviseudun Sanomat omistaa metsäalueelta 50 kappaletta männyn taimia, jotka Vesa Liikala istutti vastikään maastoon.

VALTAKUNNALLISTA puun päivää vietetään Suomessa 27. syyskuuta Vesan päivänä. Päivän tarkoitus on kiinnittää huomiota puiden ja metsien merkitykseen sekä suojeluun ja kehottaa ihmisiä istuttamaan puita.  

Vimpeliläinen metsäalan yrittäjä Vesa Liikala sopii päivän teemaan niin nimensä kuin toimintansakin puolesta.  

−Usein metsänomistajia syyllistetään hakkuista ja metsänhoidon toimenpiteistä, mutta vastuu puuston ja luonnon säilyttämisestä ei voi olla yksin heillä. Kaikilla ihmisillä on mahdollisuus osallistua puiden ja metsien suojeluun.  

Liikala perusti joitakin vuosia sitten 11 hehtaarin metsäalueen, jonne voi hankkia itselleen tai lahjaksi istutettavaksi kuusen, männyn tai koivun taimia. Alueella kasvaa lisäksi vanhempaa metsää, jossa kasvavia puita voi myös hankkia omistukseensa. 

−Alueelle on istutettu nyt yli 2 000 metsäpuun tainta ja jotkut omistavat isompia, 30–40-vuotiaita puita. Niitä on suojeltuna satakunta. 

Puut merkitään omistajan haluamalla nimellä. Istutetun tai suojellun puun omistaja saa omistuskirjan mukana koordinaatit, joiden avulla puu löytyy maastosta ja sitä voi käydä katsomassa. Liikala lupaa lähteä myös paikan päälle oppaaksi. 

Mainos

−Kävimme Helsingistä tulleen miehen kanssa katsomassa hänen puutaan ja sen jälkeen mentiin pesäpallopeliin. Se oli sellainen kulttuurimatka tänne maaseudulle. 

Puiden omistajat ovat etupäässä Etelä-Suomesta, esimerkiksi Helsingistä, Tampereelta ja Turusta. Paikallisestikin asia on herättänyt kiinnostusta, mutta Liikala arvelee, että jos toimintaa todella haluaisi markkinoida, niin sitä pitäisi lähteä myymään ulkomaille asti.  

Liikala kertoo metsäalueen olevan turvattu ainakin hänen elinaikansa ja uskoo suojelun jatkuvan tulevien omistajienkin aikana.  

−−

Tämä on minun henkilökohtainen suojelualueeni.  

Lisätietoa nettiosoitteessa puulahja.fi 

Kaksivuotias männyn taimi varttunee suojelualueella komeaksi hongaksi. 
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.