Etnomusiikkiryhmä esittää musiikkia Karpaattien vuorilta

Džerela Karpatin ohjelmistoon kuuluu vanhaa etnomusiikkia Ukrainan länsiosista.
Džerela Karpatin ohjelmistoon kuuluu vanhaa etnomusiikkia Ukrainan länsiosista.

ETNOMUSIIKKIRYHMÄ (Lviv, Ukraina) Džerela Karpatin ohjelmistoon kuuluu vanhaa etnomusiikkia Ukrainan länsiosista. Sitä soitetaan ikivanhoilla kansansoittimilla, kuten symbaalilla, nailla (panhuilu) ja okariinalla. Ryhmä esiintyy Nelimarkka-museolla perjantaina 29. syyskuuta kello 18–19. 

Ohjelmassa kuullaan Ukrainan pienten etnisten ryhmien – Karpaattien vuoristolaisten, hutsulien ja lemkien – heleitä ja eloisia, omintakeisia musiikkiteoksia. Vuorilla asuvan kansan musiikissa, niin tunteellisissa kuin tulisissa, murheellisissa ja railakkaan iloisissa, unelmoivissa ja sankarillisissa melodioissa kuuluu tunteiden ja kokemusten koko kirjo.

Värikkään lisän Dzerela Karpatin konserttiohjelmaan tuo laulaja Andrij Boženskin esiintyminen. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu tunnettuja ukrainalaisia kansanlauluja.

Ryhmän jäsenet:

Rostislav Fedynets (taiteellinen johtaja) – viulu

Andrij Boženski – laulu, tamburiini

Mainos

Vasyl Gamar – panhuilu, okariina, sopilka-pilli

Juri Reha – symbaali

Valeri Šafeta – harmonikka

Vitalii Trenych – basso

Liput myynnissä Nelimarkka-museossa! 12 /10 euroa

Järjestäjinä Nelimarkka-museo ja OP Alajärvi

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.