Veto ajautui selkä seinää vasten

Vimpelin Veto
Vimpelin Veto.

Jymy-Veto 1-0 (1-1,3-2)

Vimpelin Veto kärsi tappion myös toisessa miesten Superpesiksen finaalissa Sotkamon Jymylle. Ottelun ensimmäisestä jaksosta muodostui ulkopelin juhlaa, eikä juoksuilla juhlittu. Jymy nappasi toisessa vuorossa johdon Roope Korhosen kotiutuksella. Vedon vastaus tuli neljännessä vuorossa, missä Jukka-Pekka Vainionpään kakkosrajanäppi juoksutti videotarkastuksen jälkeen kotipesään Jere Saukon. Jakson kolmostilanteet Vedolle 6-3.

Toisella jaksolla Veto otti johdon avausvuorossa Janne Mäkelän kotiuttaessa Mikko Kanalan. Toisessa vuorossa parrasvaloihin astui Vainionpää, jonka ajolähtökumura singautti kotipesään Elmeri Anttilan. Kolmannessa vuorossa Jymy kehitti palottoman ajolähdön, mistä Roope Korhosen kova kakkospuolen lyönti toi kavennuksen. Todellinen nukahdus Vedolle tuli Jymyn viimeisen lyöjän Niilo Piiponniemen kotiuttaessa viimeisellä lyönnillä etenijän suoraan kakkospesältä. Ottelu ratkaisu nähtiin päätösvuorossa Jymyn onnistuttua kotiutuksessaan. Vedolle tarjottiin vielä mahdollisuutta neljännen vuoron tasoittavalla, mutta kolme kotiutusyritystä päättyivät paloon. Kolmostilanteet Vedolle 14-11.

Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen oli harmissaan.

– Tulimme finaalisarjaan mukaan todenteolla, nyt olimme henkisesti ja pelillisesti selkeästi parempia kuin ensimmäisessä ottelussa. Tason nosto ei silti riittänyt, tästä on vain seuraavana viikonloppuna nostettava tasoa edelleen.

Veto-luotsi ei anna minkäänlaista sijaa paniikkimielialalle.

– En näe mitään estettä sille, ettemmekö onnistu hoitamaan asioita tulevissa otteluissa pala kerrallaan.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Vimpelissä.