Sadonkorjuumarkkinat houkuttelivat runsaasti kävijöitä Kurejoelle

Vasikat ihastuttivat isoja ja pieniä markkinakävijöitä.
Vasikat ihastuttivat isoja ja pieniä markkinakävijöitä.
Vasikat ihastuttivat isoja ja pieniä markkinakävijöitä.
Vasikat ihastuttivat isoja ja pieniä markkinakävijöitä.

SADONKORJUUMARKKINAT keräsivät lauantaina suuren joukon kävijöitä Jamin Kurejoen toimipisteen alueelle. Kyseessä olivat järjestyksessään 14. sadonkorjuumarkkinat.

−Enimmillään alueella oli nelisensataa kävijää kerrallaan, arvioi Jamin opinto-ohjaaja ja markkinoiden organisaattori Petteri Karvinen.

Koko päivän kävijämäärä saattoi olla jopa kaksinkertainen. Järjestäjiä ja myyjiä syysmarkkinoilla oli noin 80, joista osa oli oppilaitoksen omia opiskelijoita. Markkinoille voi ilman paikkamaksua tulla myymään syksyn satoa sekä käsitöitä.

−Sadonkorjuumarkkinat ovat oppilaitoksen opiskelijoille ja opettajille vuoden tärkein yhteinen projekti. Mukava ulkoilmatapahtuma on saanut paljon kiitosta myös kävijöiltä. Vuosi vuodelta markkinoille on tullut yhä enemmän lapsiperheitä.

Perinteeksi muodostuneessa tapahtumassa olikin koko perheelle paljon nähtävää opetustilan eläimistä koneisiin ja kukkiin sekä ostettavana monenlaisia luonnon- ja käsityötuotteita. 

Mäen päällä sijaitsevalla oppilaitoksella on jo pitkä historia, sillä 100-vuotispäivää vietetään muutaman vuoden kuluttua.

Kaalikasveja, hernettä, porkkanaa, perunaa ja montaa muuta lajia löytyi lehtimäkeläisten Juhani Rajalan ja Sirkka Silvosen (vas.) peräkärrystä. Kesällä tuotteita myytiin kerran viikossa kotimyyntinä suoraan tilalta.
Pieni sadekuurokaan ei haitannut Sadonkorjuumarkkinoiden viihtyisää tunnelmaa.
Liina teki tuttavuutta opetusmaatilan lampaiden kanssa.
Järviseudun alueen vesistöjen vesinäytteitä tummasta kirkkaaseen.
Keppihevosradalla nähtiin vauhdikasta esteratsastusta.
Herrasmies nauttimassa markkinapäivästä. Olisikohan Jami-niminen?
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA