Perhoviikko houkuttelee eri-ikäisiä monipuolisilla tapahtumilla

Alueellamme valmistuneita.
Järviseudun ammatti-instituutista valmistui monelle alalle osaajia.
Alueellamme valmistuneita.
Järviseudun ammatti-instituutista valmistui monelle alalle osaajia.

PERINTEINEN Perhoviikko palaa koronan jälkeiseen ”normaaliin” runsaalla ohjelmatarjonnalla sijoittuen kahden viikonlopun yli. Perhoviikkoa vietetään tänä vuonna 28.7.–6.8.2023. Paikalliset yhdistykset ja toimijat on saatu hienosti mukaan tarjoamaan lähes kolmekymmentä erilaista tapahtumaa kuntalaisille ja miksei laajemmallekin joukolle.

–Tapahtumaviikon suunnittelu käynnistettiin hyvissä ajoin jo talvella. Eipä ole tarvinnut ketään patistella järjestämään ohjelmaa. Toimijat ovat olleet innoissaan muutaman koronavuoden supistetun tapahtumatarjonnan jälkeen, toteaa tapahtumaviikkoa kokoon juossut nuoriso- ja vapaa-ajansihteeri Petri Harsunen Perhon kunnasta.

Markkinapäivää vietetään poikkeuksellisesti Seurojentalon pihalla aloitusviikon lauantaina. Paikalle on tulossa mukavasti torimyyjiä sekä paikallisia että naapuripitäjistä. Markkinapäivän ohjelmassa on musiikkia, puheita, haastatteluja, yllätysvieraita ja perinteiset Lions Clubin latoarpajaiset.

Illalla menot jatkuvat tangomusiikin tahdittamina. Lavalle nousevat sekä tangokuninkaallisia että kokeneita tanssikansan viihdyttäjiä. Nimet Pirita Niemenmaa, Jaska Mäkynen sekä TT Purontaka takaavat viihdyttävän illan tanssikärpäsen pureman saaneille.

PAIKALLINEN historia ja kulttuuri ovat hienosti esillä niin Humalajoen Möttösen Vanhassa tuvassa kuin Salamajärvellä Lampuotin talossa. Möttösen Vanhassa tuvassa on esillä Marita Liulian valokuvanäyttely ”Viimeiset sissit”, joka kertoo talon viimeisistä asukkaista hänen äitinsä vierailun yhteydessä.

Lampuotin vanhassa, vuonna 1805 rakennetussa talonpoikaistalossa on esillä vanhaa esineistöä ja valokuviakin talon ja kylän historiasta. Kyläläiset ovat järjestäneet kahvitarjoilun aukioloaikoina.

Perhon Kirin käynnistämän hankkeen puitteissa kerätään perholaista urheiluhistoriamateriaalia ja osa on jo esillä Perhonlinna-kirjaston näyttelyhuoneessa.

–Kiinnostus vanhoihin taloihin ja niihin liittyviin muistoihin on kysyntää. Molemmat talot ovat auki päivittäin: arkisin kello 15–18 ja viikonloppuisin klo 12–15, kerrotaan Perhon vapaa-aikatoimesta.

LIIKUNNAN ja urheilun ystäville ja harrastajille on viikolla kattavasti matalankynnyksen tarjontaa niin pyöräily-, yövaellus-, yöjuoksu-, korttelisuunnistustapahtumilla sekä frisbeegolfin parikilpailulla. Perheet on huomioitu mm. omilla uusilla perhepyöräily- ja Metsämörri -vaelluksilla. Perhon yleisurheilumestaruuksista kamppaillaan lasten yleisurheilutapahtuman jälkeen maanantai-iltana. Urheilutarjonnan päättää pesäpallon maakuntasarjan ottelu päätössunnuntaina, jossa Kiri kohtaa Oulaisten Huiman joukkueen.

Konserteista voidaan mainita mm. sopraano Minna-Leena Lahden konsertti kirjastolla sekä Ollien Seurojentalon ilmaiskonsertti nuorille. Pikkulapsille ja perheille on oma musiikki- ja leikkitapahtuma Mäntymetsän päiväkodilla. Oksakosken koululla on tarjolla yhteislauluilta päätösviikonlopun lauantaina.

Seurakunnan hartaushetki pidetään tänä vuonna Jängän Urheilutalolla. Lisäksi järjestetään vohvelikahvila Seurakuntatalolla sekä Jumalanpalvelus- ja kirkkokahvitapahtuma Humalajoen Joutenhovin luontokirkossa.

Muita tapahtumia ovat muun muassa Möttösessä järjestettävät toritapahtuma Perinnepirtillä ja rantaongintakilpailu uimapaikan yhteydessä. Kovasti kiinnostusta herättänyt koirien petotesti järjestetään tenniskentän ja kaukalon välisellä alueella.

Perhoviikon ohjelma ja esite löytyvät osoitteesta www.perho.com/tapahtumat

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.