Uusimmat kesäblogit:

Valkijärven uimaranta Evijärvellä sai LähiTapiolalta pelastusrenkaan 

Yrjö Vertanen (vas.) ja Sami Kangasmetsä ottivat vastaan Saara Peltotuvan ja Jukka Äyrän tuoman pelastusrenkaan, jonka LähiTapiola lahjoitti Valkijärven uimarannalle.
Yrjö Vertanen (vas.) ja Sami Kangasmetsä ottivat vastaan Saara Peltotuvan ja Jukka Äyrän tuoman pelastusrenkaan, jonka LähiTapiola lahjoitti Valkijärven uimarannalle.

LÄHITAPIOLA Etelä-Pohjanmaan myyntipäälliköt Saara Peltotupa ja Jukka Äyrä kävivät lahjoittamassa pelastusrenkaan Valkijärven uimarannalle. Rengaslahjoitukset ovat osa LähiTapiolan ja Suomen Uima- ja Hengenpelastusliiton yhteistyötä vesiturvallisuuden lisäämiseksi.  

Särkikylän kyläyhdistyksestä lahjoitusta olivat vastaanottamassa Yrjö Vertanen ja Sami Kangasmetsä. −Valkijärvelle on tehty uimaranta 1980-luvulla ja myöhemmin rannan kunnostamiseen haettiin kylien kunnostusrahaa, jolla rakennettiin muun muassa pukukoppi ja laituri sekä on tuotu rannalle hiekkaa. Tien varteen on saatu autoille myös pieni parkkipaikka, kertoo Kangasmetsä suoperäisen järven uimarannan rakentamisesta. 

Peltotupa selvittää, että LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa keräsi sosiaalisen median kautta ehdotuksia yleisistä uimarannoista ja satama-alueista, jotka ovat uuden pelastusrenkaan tarpeessa. 

 −Ehdotuksia tuli runsaasti eri puolilta Etelä-Pohjanmaata. Kaikki kuusi pelastusrengasta luovutetaan kohteisiin heinäkuun aikana.  

Osa hukkumisista tapahtuu ihmisten pudottua syystä tai toisesta yllättäen veteen.  

−Vene voi kokeneellakin veneilijällä kaatua, rantapenkereeltä tai laiturilta voi kompastua ja pudota. Tällöin on tärkeää, että tilanteen nähneillä on jotain kättä pidempää, kuten pelastusrengas, jonka voi heittää pudonneelle kelluttavaksi apuvälineeksi, toteaa Äyrä.  

Suomen Uima- ja Hengenpelastusliitto tähdentää, että hukkumiset ovat suurilta osin ennaltaehkäistävissä.  

−Onnettomuus yllättää aina, joten paras keino varautumiseen on huomioida turvallisuusasiat jo ennen vesille lähtemistä, muistuttaa SUH:n koulutussuunnittelija Aleksandr Efimov.  

Luonnonkaunista Valkijärveä ympäröi Valkijärvenneva. 
Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.

Enkelit – Jumalan palvelijat 

MIKKELINPÄIVÄ on saanut nimensä Jumalan sotajoukon johtajan, arkkienkeli Mikaelin mukaan. Enkelit ovat Jumalan näkymättömiä palvelijoita.

Cayro-Lyza Toomingas sai harjoituksissa ohjeita Jukka-Pekka Kujalalta.

Veto hamuaa jatkoa menestykselleen

Vimpelin Veto aloittaa naisten Korisliigan perjantaina Helsingissä HBA-Märskyn kotisalissa. Sinivalkoiset puolustavat viime kaudella sensaatiomaisesti tullutta

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen uudistus-, tuottavuus- ja vaikuttavuusohjelma on kirvoittanut eriäviä mielipiteitä.

Viikon 38 luetuimmat

VIIKOLLA 38 kiinnosti Vimpelin Vedon hopeamitali, josta hienoisen pettymyksen jälkeen osattiin kuitenkin nauttia. Evijärven Hämärien

-Meistä useimmilla on omakohtaisia kokemuksia ongelmallisesta alkoholinkäytöstä ja siitä, mitä se ympäristölle aiheuttaa. Asiaa on hartaasti hävetty ja piiloteltu, sanoo Aino Alppinen kolumnissaan.

Mitä ihimisetki sanoo? 

SUN isäs oli alkoholisti. Ja niin oon minäkin, sanoi mies ovesta sisään työntyessään.  Vähän erikoinen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.