Rakkauden laki 

Meidän tulee käytännön teoilla osoittaa rakastavamme lähimmäisiämme.
Meidän tulee käytännön teoilla osoittaa rakastavamme lähimmäisiämme, sanoo Jaakko Keto hartauskirjoituksessaan.
Meidän tulee käytännön teoilla osoittaa rakastavamme lähimmäisiämme.
Meidän tulee käytännön teoilla osoittaa rakastavamme lähimmäisiämme, sanoo Jaakko Keto hartauskirjoituksessaan.

ENSI SUNNUNTAIN evankeliumissa kerrotaan rikkaasta miehestä, joka oli omasta mielestään elänyt nuhteettomasti, täysin Jumalan käskyjen mukaan. Hän kysyi Jeesukselta mitä hänen pitäisi vielä tehdä, että saavuttaisi iankaikkisen elämän. 

Miehen sanoista kuultaa epävarmuus. Vaikka hän oli tehnyt kaiken oikein, jotakin puuttui. Hän ei ollut varma pelastumisestaan.  

Kaiken piti olla niin kuin kuuluukin. Ajallinen elämä oli turvattua ja hän ei ollut rikkonut ihmisten mielestä suhdetta Jumalaan. Mutta sydän oli epävarma, koska kaikki oli omassa varassa.  Kaikkea tätä minä olen noudattanut, mies vakuuttaa. Mutta jotakin puuttuu, hän aavisti. Mitä tämä hyvä opettaja, Jeesus, hänelle sanoisi, mitä hänen vielä pitäisi tehdä? 

Jeesuksen vastaus vei häneltä kaiken oman turvan. Jeesus sanoi hänelle: Mene ja myy kaikki ja seuraa minua. Miehen piti luopua kaikista omista saavutuksistaan. 

Mainos

Rakkaus toteuttaa koko lain, Paavali kirjoittaa roomalaisille. Meidän rakkautemme ei riitä Jumalan lakia toteuttamaan, mutta Kristuksen rakkaus meitä kohtaan on lain täyttymys.   

Seuraa minua! Näin Jeesus kutsuu lain alta vapauteen. Hän on tehnyt kaiken valmiiksi, täyttänyt lain. Hän oli kuuliainen Isälleen loppuun asti, ristinkuolemaan asti. Siksi hän voi antaa seuraajalleen täydellisyyden, pelastuksen.  

Ilkka Lehto  

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.