Uusimmat kesäblogit:

Suomen yrittäjien puheenjohtaja uskoo yrittäjien taistelutahtoon – ” Yrittäjyyteen kuuluu luontaisesti ajatus toimimisesta epävarmuuden keskellä” 

Petri Salminen osallistui torstaina 13.7 pelattuun tähdistöotteluun Vimpelin Pesisfestivaaleilla. –Pelien osalta jäi erittäin hyvä fiilis. Tunnelma ottelussa oli sekä pelaajien että yleisön keskuudessa hyvä, keli suosi ja voitto ottelusta oli tietysti erinomainen kirsikka kakkuun, Salminen iloitsee.
Petri Salminen osallistui torstaina 13.7 pelattuun tähdistöotteluun Vimpelin Pesisfestivaaleilla. –Pelien osalta jäi erittäin hyvä fiilis. Tunnelma ottelussa oli sekä pelaajien että yleisön keskuudessa hyvä, keli suosi ja voitto ottelusta oli tietysti erinomainen kirsikka kakkuun, Salminen iloitsee.

HALLITUSOHJELMA on täynnä merkittäviä uudistuksia pienille ja keskisuurille yrityksille. Se herättää yrittäjissä monenlaisia tunteita. Yritysten tilanne vaihtelee vahvasti, jopa toimialojen sisällä. Viime vuosiin mahtuneet lukuisat epävarmuutta aiheuttaneet muutokset maailmassa ovat poikkeuksellisella tavalla ravisuttaneet yrittäjien ja yritysten toimintaympäristöä. Moni asia ennustettavuuden ja pahimmillaan jopa turvallisuudentunteen osalta on saanut iskuja.  

–Kaikesta epävarmuudesta ja nopeista muutoksista huolimatta tunnelma yrittäjien keskuudessa on tulevaisuuteen uskova. Yrittäjyyteen kuuluu luontaisesti ajatus toimimisesta epävarmuuden keskellä. Yrittäjyyteen kuuluu myös usko siihen, että omalla liiketoiminta-ajatuksella on menestymisen edellytykset markkinoilla. Vaikka viime vuodet ovatkin tarjoilleet epävarmuutta täysin poikkeuksellisella tavalla, niin silti yrittäjien kanssa käymistäni keskusteluista on välittynyt usko omaan tekemiseen ja siihen, että nimenomaan omalla työllä on mahdollisuudet menestyä ja rakentaa koko maalle siltaa kohti parempaa tulevaisuutta, sanoo Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen

Hän ajattelee maan hallituksen alun olleen kuoppainen. 

–On erittäin tärkeää, että hallitus on irtisanoutunut vahvasti rasismista kaikissa sen muodoissa. Suomi on maa, joka tunnetaan ihmisten välillä vallitsevasta luottamuksesta, yhteishengestä ja erityisesti turvallisuudestaan. Tämä on Suomelle sekä maan sisällä, että maan rajojen ulkopuolella vahvuus, jota tulee vaalia. Nyt hallituksen on toiminnassaan osoitettava, että näin myös tapahtuu, hän painottaa. 

–Mitä hallitusohjelmaan tulee, niin eduskuntavaaleissa suomalaiset osoittivat huolensa maan tulevaisuudesta. Erityisesti velkaantumiskehityksen kääntämisen välttämättömyys välittyi vaalituloksesta. On hyvä, että vaalien tulos näkyy hallituspohjassa ja hallitusohjelmassa. Hallitusohjelma itsessään pitää sisällään paljon sellaisia toimenpiteitä, joilla Suomea luotsataan kohti nykyaikaa ja toteutetaan sellaisia uudistuksia, joita muissa pohjoismaissa on toteutettu jo aiemmin. Erityisesti työmarkkinoiden uudistamisessa ja yritysten toimintamahdollisuuksien kehittämisessä on tärkeää edetä konkreettisesti joustavuutta ja sopimisen vapautta lisäävään suuntaan. 

SUOMEN YRITTÄJÄT onnistui Salmisen mielestä hallitusohjelmavaikuttamisessaan hyvin, osin jopa historiallisella tavalla. Hallitusohjelmassa on kirjauksia, joita yrittäjäjärjestö on pitänyt esillä jo pitkään, esimerkkinä muun muassa paikallisen sopimisen edistäminen. Nämä uudistukset tulee nyt saattaa voimaan. 

–Hallitusohjelmassa kuitenkin myös kehitettävää. Erityisesti työperäiseen maahanmuuttoon liittyvien kirjausten osalta hallitusohjelma aiheuttaa epävarmuutta. Myös yritysten ja yrittäjien verotukseen liittyen hallitusohjelmassa olisi ollut mahdollista ja syytä tehdä toimeliaisuutta lisääviä ja kasvuun kannustavia ratkaisuja. Yrityksille on toiminnan ennakoitavuuden ja investointisuunnitelmien näkökulmasta tärkeää, ettei yrittäjien ja yritysten verotusta kiristetä, sanoo Salminen. 

Uudistusten osalta erityisesti yritysten laajempi hyödyntäminen julkisten palvelujen tuottamisessa tarjoaa mahdollisuuksia. Kunnille ja alueille Suomessa tämä tarkoittaisi parhaimmillaan palvelujen säilymistä ja kehittymistä.  

–Työelämän kehittämiseen ja sopimisen vapauttamiseen liittyvillä uudistuksilla taas pystytään mahdollistamaan yritysten toiminnan kehittämistä maailman muuttuessa, joka edesauttaa työpaikkojen ja yritysten säilymistä. Kaikki tämä parantaa mahdollisuuksia myös Etelä-Pohjanmaan ja järviseudun elinvoiman säilymiselle ja kehittymiselle., muistuttaa Salminen. 

Maailmaa riepotelleet monet kriisit viime vuosien aikana ovat tuoneet yrittäjille haasteiden lisäksi myös mahdollisuuksia. 

–On opittu, ainakin jossain määrin, entistä vahvemmin arvostamaan paikallisuutta ja nähty myös paikallisten yrittäjien keskeinen rooli oman alueensa ja kuntiensa elinvoiman lähteenä. Näin ainakin toivon. Maailmassa kiinnitetään yhä vahvemmin huomiota turvallisuuteen, huoltovarmuuteen ja erilaisiin riippuvuuksiin. Tämä tuo mielestäni mahdollisuuksia myös maaseudulla toimiville yrityksille, pohtii Salminen. 

–Kaiken viime vuosien epävarmuuden ja nyt nähtävien konkurssimäärien lisääntymisen keskellä on uhkana, että korkealla tasolla ollut yrittäjyyshalukkuus laskee. Ja vaikka toistaiseksi näin ei ole käynyt, niin Suomessa on tärkeää yhteiskunnan päätöksillä varmistaa, ettei näin pääse käymään. Yrittäjäkunnan ikääntyminen tarkoittaa, että tulevina vuosina lukuisa joukko yrityksiä on omistajanvaihdoksen edessä. Siksi on tärkeää, että maasta löytyy yrittäjäksi haluavia ihmisiä, jotta nämä toimivat ja kannattavat yritykset löytävät jatkajia toiminnalleen. 

YRITTÄJIEN roolia maaseudun veto-, pito- ja elinvoimaa ajatellen Salminen pitää keskeisenä. 

–Yrittäjäriskiä ottavat ja kantavat yrittäjät rakentavat toiminnan ja työpaikkojen kautta toimeliaisuutta ja verotuloja alueelleen. Samalla omiin kotikuntiinsa usein hyvin suurella sitoutuneisuudella ja rakkaudella suhtautuvat yrittäjät osallistuvat lähiyhteisönsä kehittämiseen. Onpa kyse sitten kesätapahtumien tai joulukatujen toteuttamisesta tai paikallisten urheiluseurojen ja kulttuurin tukemisesta. Yrittäjille kyse on kotikunnista ja -alueista, joiden menestymistä halutaan olla tukemassa. 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Vimpelin Veto

Veto aloitti sydäntykytysvoitolla

HBA–Veto 93-94 (79–79,38–32) ja Viime kauden naisten Korisliigan pronssimitalisti Vimpelin Veto aloitti kautensa hurjalla taisteluvoitolla

Vimpelissä kaavaillaan kehitysyhtiön perustamista.

Vimpeli saamassa kehitysyhtiön

MAANANTAINA kokoontuva Vimpelin kunnanhallitus saa päätettäväksi kehitysyhtiön, Vimpeli Invest Oy:n,  perustamisen. Mikäli kunnanhallitus hyväksyy talous-

Juho Ihamäki jatkaa Ankkureissa

Juho Ihamäki on kirjoittanut Ankkurien kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kotiuttajajokerina toimiva Ihamäki luo yhdessä Petteri Kortelaisen

Vimpelin Veto

Veto aloitti sydäntykytysvoitolla

HBA–Veto 93-94 (79–79,38–32) ja Viime kauden naisten Korisliigan pronssimitalisti Vimpelin Veto aloitti kautensa hurjalla taisteluvoitolla

Vimpelissä kaavaillaan kehitysyhtiön perustamista.

Vimpeli saamassa kehitysyhtiön

MAANANTAINA kokoontuva Vimpelin kunnanhallitus saa päätettäväksi kehitysyhtiön, Vimpeli Invest Oy:n,  perustamisen. Mikäli kunnanhallitus hyväksyy talous-

Juho Ihamäki jatkaa Ankkureissa

Juho Ihamäki on kirjoittanut Ankkurien kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kotiuttajajokerina toimiva Ihamäki luo yhdessä Petteri Kortelaisen kanssa vaarallisen kotiutuskaksikon Ankkurien jokeriosastolle.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.