Veto järjesti festariravit – Saarikenttä sai herkkukauraa

Neljä juoksua lyönyt Janne Mäkelä juhli muun Veto-lauman kanssa.
Neljä juoksua lyönyt Janne Mäkelä juhli muun Veto-lauman kanssa.
Neljä juoksua lyönyt Janne Mäkelä juhli muun Veto-lauman kanssa.
Neljä juoksua lyönyt Janne Mäkelä juhli muun Veto-lauman kanssa.

Veto-Tahko 2-0 (7-6,13-3)

Vimpelin Veto avasi Pesisfestivaalien pelitaipaleensa rökälevoitolla Hyvinkään Tahkosta. Yleisöä Saarikentän lehtereillä oli komeasti 2874.

Veto karautti heti ensimmäisessä sisävuorossa neljän juoksun johtoon, karuselli alkoi pyöriä joukkueen rakennettua palottoman ajolähdön ykköskärjellään. Tahko ei kuitenkaan antanut periksi erittäin viihdyttävällä ensimmäisellä jaksolla kiskaisemalla kolmannessa vuorossa viisi juoksua. Onnistumisista neljä merkattiin kolmoskoppari Elmeri Anttilan ajolähdöstä yllättäneelle Juha Niemelle. Vedon ryhti kuitenkin kesti, joukkue nousi ravitermein takamatkalta niitaten tasoittavallaan kolme juoksua. Upein pommi lähti Mikko Kanalan aseesta, kaksi juoksua puhkaissut takakentän läpilyönti on yksi Saarikentän kesän komeimmista.

Veto tuli toisellekin jaksolle upeasti napauttamalla avausvuorossa kolme juoksua. Lopullisen tuomion Tahko sai toisessa vuorossa Vedon tylyillessä seitsemän juoksua. Raveissa kunnarit merkkauttivat Kanala sekä Elmeri Anttila.

Superpesiksen kärkipaikalla porhaltavan Vedon pääohjastaja Tomi Niskanen piteli suitsia tyytyväisenä.

– Huikean hieno peli, joukkue oli valmistautunut mainiosti mikä toi määrätietoisen lähdön otteluun. ”Nisun” neljän juoksun lyönti oli keikauttaa ensimmäistä jaksoa, mutta pelaajilla ei ollut häivähdystäkään huolesta. Toisella jaksolla hyvä alku, ja hallinta jatkui läpi jakson.

Veto-leirissä riitti tauolla myös juttua Mikko Kanalan huikeasta takakentän puhkaisusta.

– Hieman siinä naureskeltiin, että saattoi 170 km/h rikoontua. Vakavasti sanottuna en ole tällä kaudella nähnyt vastaavaa, uskomaton lyönti.

Vedon superpesismiehistön Pesisfestivaalit jatkuvat vielä kahdella pelillä: perjantaina Saarikentälle saapuu Pattijoki ja sunnuntaina aina lämpimän pehmeitä tunteita nostava Sotkamo.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.