Lukijan mielipideartikkeli:

Onko profetiaa herätyksestä – ovatko Boothin ennustukset toteutumassa?

Matti Dahlbacka kirjoittaa William Boothin ennustuksista.
Matti Dahlbacka kirjoittaa William Boothin ennustuksista.

WILLIAM Boothin (1829–1912), Pelastusarmeijan perustajan, yli sata vuotta sitten saama profetia liittyi siihen, minkälainen maailma ja uskovien joukko tulisi olemaan juuri ennen Jeesuksen paluuta. Boothin profetiassa on vain kuusi lyhyttä lausetta, mutta ne sisältävät hämmästyttävän tarkasti toteutuneen ennustuksen. 

Politiikka ilman Jumalaa 

Noina aikoina Politiikka ei tunne eikä tunnusta Jumalaa. Koko läntisen maailman virallinen valtiopolitiikka on sellaista, että hallinnon eri tasoilla ei enää pelätä Jumalaa. Eurooppaa hallitsee uusi poliittisten johtajien sukupolvi, joka ei pienessäkään määrinota huomioon Jumalaa. Ja sen tähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus. (Mt. 24:12) 

Taivas ilman helvettiä 

”Tulee päivä, jolloin tapahtuu suuri irrottautuminen siitä, mitä Raamattu nimittää täyden totuuden evankeliumiksi.” Silloin Raamatun profetian mukaisesti, saarnataan korvasyyhyyn. Kuulijat määräävät, mitä saarnatuoleista julistetaan: ”Puhukaa lempeitä, makeita sanoja. Puhukaa taivaasta, jättäkää meidät vapaiksi, jotta emme joutuisi rasittumaan, kun saarnaatte meille Helvetistä. Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan, korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin.”(2. Tm. 4;3-4) 

Anteeksianto ilman parannusta 

”Tuolloin kristikunta on täynnä anteeksiantamusta ilman parannuksen tekemistä. Kristikunnasta katoaa se Raamatun oppi, että anteeksisaamista ei voi olla ilman parannuksen tekemistä synneistä.” ”Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksi saamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.” (Apt. 2:38) 

Pelastus ilman uudesti syntymistä 

Päivinä ennen Jeesuksen tuloa monet ovat täynnä pelastusiloa, vaikka eivät ole uudestisyntyneet ylhäältä. ”Totisesti totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.” (Jh. 3:3) 

Uskontoa ilman Pyhää Henkeä 

Noina aikoina tulee olemaan paljon uskontoa, ilman Pyhää Henkeä. ”Viimeisinä aikoina tulee pilkkaajia, jotka vaeltavat jumalattomuutensa himojen mukaan. Nämä juuri saavat aikaan hajaannusta, he ovat sielullisia, henkeä heillä ei ole.” (Jd. 1:18-19) 

Kristinuskoa ilman Kristusta 

Kristus ei ole siellä, missä veri ja tuli eivät ole voimassa. ”Kieltäkää noista sanoista toinen, ja teillä on kristillisyyden muodot, mutta teillä ei ole Kristusta.” ”Jolla Poika on, sillä on elämä; jolla Jumalan poikaa ei ole, sillä ei ole elämää.” (1. Jh. 5:12) 

Pietarsaaressa 3.7.-23 Matti Dahlbacka 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen säästöpäätöksiä on siirretty.

Muistoja Järviseudulta 

SEURAAN Järviseudun tapahtumia aktiivisesti. Aloitin Frans Takalan ollessa Kotikunta-lehden päätoimittajana. Lehti tehtiin ja painettiin Seinäjoen

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen säästöpäätöksiä on siirretty.

Muistoja Järviseudulta 

SEURAAN Järviseudun tapahtumia aktiivisesti. Aloitin Frans Takalan ollessa Kotikunta-lehden päätoimittajana. Lehti tehtiin ja painettiin Seinäjoen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.