Kaksi siunausta – kahdet siemenet 

Heino Tervanen.
Heino Tervanen.
Heino Tervanen.
Heino Tervanen.

ON suorastaan yllättävää, että Jumala luodessaan ihmisen siunasi sen kahteen eri kertaan. Ensimmäinen kerta oli, kun Jumala loi ihmisen. Toisen kerran Nooa sai siunauksen. Nämä eivät kuitenkaan olleet täysiä kopioita: ihmisen luodessaan Jumala sanoi: Olkaa hedelmälliset, lisääntykää, täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Nooa sai vastaavan siunauksen erotuksella; Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa. 

Mistä ero johtuu? Maa oli Aadamin lankeemuksen jälkeen joutunut saatanan omistukseen, ei valtaan. Riittää, kun katsoo uutisia Euroopasta niin huomaa kenen hallussa maa on: sen, joka on tullut tappamaan, varastamaan ja valehtelemaan. Tätä tuottaa langenneen Aadamin siemen. 

Juuri vietetty pääsiäinen muistuttaa, miksi Jeesus tuli. ”Minä panen vihollisuuden sinun ja naisen välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille. Naisen siemen on murskaava sinun pääsi.” Mikä tämä käärme paratiisissa oli? Enkelit ovat luotuja, jotka voivat mukautua ja tuli käärmeen muodossa, joka todella osaa hyvin viekoitella ja langettaa syntiin. Lootin luokse tuli kaksi enkeliä, jotka näyttäytyvät kahden miehen muodossa ennen kuin hävittivät Sodoman ja Gomorran. Jeesuksesta sanotaan, että sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Myös Jeesuksen paluuta kuvataan: Hänen omansa, jotka ovat elossa – yhdessä silmänräpäyksessä me muutumme iankaikkisuutta varten. 

MIKÄ on naisen siemen? Se kulkee Jeesuksen sukuluettelossa aina naisen kautta. Toisin kun juutalainen sukuluettelo, se vietiin aina miehen kautta. Naisen kautta se pysyi puhtaana, koska siemenen viejä on sama Jumala. Kun Jeesus syntyi, hän syntyi puhtaana ja synnittömänä (1. Joh 3.) ”Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä.” 

Synnittömäksi ei voi ryhtyä, mutta lyhytaikaisen nautinnon etsiminen synnistä ei enää kiinnosta, koska hän lahjoittaa kaiken mitä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan. Johannes Kastaja kuvaa näiden kahden siemenen hedelmää (Matt 3;12): ”Hänellä on kädessään viskain ja hän puhdistaa puimatantereensa. Jyvät hän kokoaa aittaansa, mutta ruumenet hän polttaa tulessa joka ei koskaan sammu.” 

Jeesuksen sanat (Mark: 93.) ”Missä tuli ei sammu eikä mato kuole syntiin langenneen Aadamin siemen ei voi tuottaa iankaikkiseen elämään kantavaa satoa.” Vaihda nyt, kun vielä voit: siemen, jonka Jeesus antaa kun pyydät hänet elämäsi herraksi ja vapahtajaksi, niin sinulla on käytössäsi siemen, joka kantaa satoa iankaikkista elämää varten. (Ps. 32.) ”Autuas se, jonka pahat teot on anteeksi annetut, jonka synti on pyyhitty pois.”   

Oikein hyvää keväänodotusta lukijoille, ILOA ja VALOA elämäsi tielle! 

Heino Tervanen 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.