Veto tavoittelee historiallista mitalia

Edellisessä pelissä Vedon parhaana palkitulta Tuulia Anttoselta odotetaan jälleen onnistuneita kolmen pisteen heittoja.
Edellisessä pelissä Vedon parhaana palkitulta Tuulia Anttoselta odotetaan jälleen onnistuneita kolmen pisteen heittoja.

Vimpelin Veto taistelee sunnuntaina naisten Korisliigassa SM-pronssista. Mitalin kohtalo ratkeaa Forssan Alkua vastaan pelattavassa vierasottelussa. Mitali olisi todella ainutlaatuinen, sillä se olisi Vedon seurahistorian ensimmäinen. Vedosta tulisi myös pääsarjahistorian pohjoisin mitalijoukkue, tällä hetkellä meriittiä pitää hallussaan Äänekosken Huima.

Veto pääsee pronssiotteluun hyvävireisenä, alla on Torpan Poikia vastaan käyty välieräsarja, missä sinivalkoiset esittivät mainioita otteita taistellen finaalipaikasta viimeiseen saakka. Forssa taipui välierissä Kotkan Peli-Karhuille voitoin 3-1. Alun peli oli todella vaisua varsinkin kahdessa viimeisessä ottelussa.

Runkosarjan kohtaamisissa joukkueiden voitot menivät tasan kummankin viedessä pisteet vieraspeleissään. Tulevaan otteluun katsottaessa on Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala luottavainen.

– Yksi peli jäljellä, ja panosta riittää. Olen tulevan suhteen luottavainen, olemme saaneet valmistautua rauhassa, ja pääsemme jatkamaan samalla kokoonpanolla kuin välierissä.

Forssaa Kujala kuvailee juoksuvoimaiseksi ja vauhtia pitäväksi joukkueeksi.

– Meidän on oltava puolustuspäässä valmiina tähän, ja saatava heiltä vauhtia pois. Forssa ei kuitenkaan pelaa niin fyysistä peliä kuin vaikkapa Torppa teki.

– Alun peli ei kuitenkaan kulkenut viimeisissä otteluissa parhaalla tavalla, eli olemme siinä valossa hieman paremmassa vireessä. Yksi ottelu on kuitenkin pienestä kiinni, on oltava riittävän kova ja vahva alusta saakka.

Pronssiottelu käynnistyy sunnuntaina kello 17.

Tomi Olli

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.