Pub Völjy viettää pääsiäisenä avajaisia avartuneissa tiloissa

Jarkko ja Sakari Nygård ovat tyytyväisiä suurempaan tilaan remontoimaansa pubiin. Sisustuksessa on harmaata ja kultaa.
Jarkko ja Sakari Nygård ovat tyytyväisiä suurempaan tilaan remontoimaansa pubiin. Sisustuksessa on harmaata ja kultaa.
PUB VÖLJYN asiakaspaikkojen määrä moninkertaistui, kun ravintola muutti pinta-alaltaan lähes kolminkertaisiin tiloihin. Tulossa on esiintyjiä, uutta toimintaa ja viihtyvyyttä laajemmalle asiakaskunnalle.

Jarkko ja Sakari Nygård ovat remontoineet uuteen uskoon edeltäjiensä Ristiviitosen ja Sopupelin aikaiset pubitilat Vimpelissä. Tilaa on nyt lähes kolminkertaisesti verrattuna entiseen, seinän taakse jääneeseen tilaan.

–Pinta-alaa on keittiön kanssa reilut 220 neliötä. Sisällä on 186 asiakaspaikkaa ja ulkona 300 neliötä tonttia terasseille. Ainakin sata istumapaikkaa saadaan ulos. Tilaa tarvitaan varsinkin, jos pesäpallon kultamitaleita tulee lisää, tuumii Sakari Nygård.

Terassia rakennetaan lisää niin, että se kiertää tilojen kolme ulkoseinää.

Alkoholitarjonnan lisäksi suunnitteilla on pubiruokaa, esimerkiksi hampurilaisia ja pitsoja. Keittiössä on jo valmiina välineet.

Tulossa on myös videotykki ja valkokangas pesäpallopelien seuraamista varten. Kesällä ravintola on auki sekä koti- että vieraspelipäivinä. Muut vakituiset aukioloajat ovat perjantai- ja lauantai-illat ympäri vuoden.

–Karaokea voi laulaa aina paitsi esiintyjien ja pesispelien aikaan.

Entisessä pubissa esiintyjille ei ollut tilaa. Nyt ohjelmassa tulee olemaan lähiyhtyeitä, esimerkiksi pääsiäislauantaina* estradille astuu paikallinen bändi Lolan Petiyö. Muutakin ajanvietettä on kehitteillä.

Suuremmat tilat antavat paremman mahdollisuuden myös yksityistilaisuuksiin.

–Ravintolaa on kyselty juhlien pitopaikaksi, mutta entiset tilat olivat liian pienet siihen tarkoitukseen, Sakari Nygård toteaa.

SAKARI NYGÅRD kertoo saaneensa palautetta, että moni haluaisi tulla ravintolaan keskustelemaan, mutta karaoke ja pienet tilat olivat huono yhdistelmä. Nyt karaokelle on oma “siipi”. Isompaan siipeen on rakennettu akustiikkaa, ja vielä testataan, kaipaako myös karaokepuoli akustiikkalevyjä.

Pintaremontissa seinät maalattiin tummanharmaiksi ja siellä täällä on ripaus kultaa. Sävyyn sopivan lattian teki kiinteistön omistaja Keskuskiinteistöt Oy. Seinillä tuikkivat lyhdyt tunnelmallista valoa ja katonrajassa on somisteena kolmisenkymmentä pelipaitaa, vanhimmat 1990-luvulta.

Telakeskus Oy:llä työskentelevä Jarkko Nygård on viettänyt puolentoista kuukauden ajan vapaa-aikansa remonttia tehden, apupoikanaan Sakari ja 10–15 ihmisen talkoojoukko.

–Haluamme kiittää erityisesti niitä, jotka ovat olleet auttamassa. Ilman heidän panostaan asiat eivät olisi onnistuneet niin hyvin. Kerrankin talkoisiin ilmestyi yhdeksän ihmistä, vaikkei silloin oltu edes pyydetty ketään, Nygårdit kertovat.

Vimpelin krouvin ja Ravintola Sopupelin ajoista Vimpelin pubielämä on hiljentynyt, joten päivisin pubia ei ole kannattanut pitää auki kuin pesäpallopelien aikaan ja erikoistapauksissa.

–Ei kukaan tule enää töistä suoraan kaljalle niin kuin ennen, kyllä täällä saisi yksin juoda kahvikuppinsa.

Omistajiensa lisäksi Pub Völjyn remmiin kuuluu muutama tarjoilija.

Anne Savela

*korjattu väärä ajankohta.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.