Evijärven Eläkeliiton pilkkikisoista on tarkoitus tehdä perinne 

Evijärven Eläkeliiton pilkkikisassa oli mukana nuorempiakin osallistujia.
Evijärven Eläkeliiton pilkkikisassa oli mukana nuorempiakin osallistujia.
Evijärven Eläkeliiton pilkkikisassa oli mukana nuorempiakin osallistujia.
Evijärven Eläkeliiton pilkkikisassa oli mukana nuorempiakin osallistujia.
Kala ei ollut huippusyönnillä Järviseudun eläkeläisten yhteiseksi tarkoitetussa pilkkikisassa, mutta saalista silti saatiin ja samalla nautittiin aurinkoisesta, joskin tuulisesta kevätpäivästä.

ELÄKELIITTO Evijärven yhdistys järjesti historiansa ensimmäiset pilkkikisat Evijärven Inanlahdella sunnuntaina 2. huhtikuuta. Kilpailukeskuksena oli Inan nuorisoseura, josta oli jäälle vain sata metriä. Kioskista sai ostaa kahvia ja makkaraa, joka maistuikin pilkkijöille hyvin monen tunnin pilkkimisen jälkeen. Tapahtumaa oli ahkerasti mainostettu ja odotukset olivat korkealla osallistujamäärän suhteen. Aurinkoinen sääkin vielä lisäsi odotuksia. 

Pilkkijöitä osallistui kohtalaisesti, yhteensä 21 pilkkijää. Ulkopaikkakuntalaisia ei juurikaan ollut mukana. 

Kisailijat kertoivat, että kalat eivät olleet oikein syöntipäällä ja he pohtivat syyn olevan mahdollisesti paksu lumikerros jään päällä. Heikosta syönnistä huolimatta voittaja Juhani Koivukangas nosti hieman yli kaksi kiloa jään alta, kaksi haukea ja aivan pieniä, noin viiden sentin pituisia ahvenia. Vastaavan kokoisia sinttejä oli monella muullakin pilkkijällä. Yhtään kunnon ahventa ei jään alta noussut. Kymmenkunta pilkkijää pääsi puntarille; saaliit olivat 50 grammasta voittajan hieman yli kahteen kiloon. 

Pilkkikisoista on tarkoitus tehdä jokakeväinen tapahtuma sillä ajatuksella, että muutkin kuin kilpapilkkijät ottaisivat osaa kisaan. Samalla tämä tukisi Eläkeliiton toimintaa. 

Heino Kangastupa 

Eläkeliiton sihteeri 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.