Viljelijä välittää -valokuva kilpailun voittaja selvillä

MTK:n Viljelijä välittää -kuvakisa ratkesi. Kuvassa kärkikolmikko.
MTK:n Viljelijä välittää -kuvakisa ratkesi. Kuvassa kärkikolmikko.
MTK:n Viljelijä välittää -kuvakisa ratkesi. Kuvassa kärkikolmikko.
MTK:n Viljelijä välittää -kuvakisa ratkesi. Kuvassa kärkikolmikko.
Viime vuonna MTK-Etelä-Pohjanmaa järjesti valokuvakilpailun, joka antoi maaseudun ihmisille mahdollisuuden tuoda esiinvalokuvinitselle tärkeitä ja merkityksellisiä asioita. Kilpailuun osallistui yli40 valokuvaajaa miltei150 kuvalla, joista raati valitsi näyttelyyn 40 kuvaa. Vaikuttavinta valokuvaa sai äänestää näyttelypaikalla Lapuan Patruunagalleriassa ja MTK-EP:n Facebook-sivuilla näyttelyn aikana.

Yleisö äänesti voittoon jalasjärveläisen Salla Kurikan valokuvan ”Kasvukunnosta huolehtiminen on tärkeää” 296 äänellä. Kurikan ottama kuva on nostalginen vanhan ajan lumousta huokuva kuva ja samalla tulvillaan lapsen viattomuutta ja sadonkorjuuajan värejä. Kuvassa on onnistunut valaistus, mutta siinä on myös tarina.

Salla Kurikka kertoi kuvaavansa paljon, niin järjestelmäkameralla kuin puhelimellakin. Hän kertoi, että parhaat kuvat syntyvät yleensä silloin, kun kuvaa ei suunnittele ennakolta liikaa. Voittajakuva on juuri sellainen ennakolta suunnittelematon otos.

-Kuvassa oleva pelto on raivattu monia sukupolvia sitten, ja jos pellon kasvukunnosta ei olisi huolehdittu,niin ei siellä silloin pienet lapset olisi nykypäivänä puimassa viljaa vanhempiensa kanssa.

Mainos

Kurikka sai palkinnoksi valitsemansa puhelimen, jonka luovutti palkinnon sponsori Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa.

Toiselle sijalle tuli ilmajokisen Marianne Lehtinen kuvalla ”Sukupolvelta toiselle” 266 äänellä ja kolmannelle sijalle nurmolainen Elina Ylinen kuvalla ”Kaksi untuvikkoa” 171 äänellä.

Luitko tämän:

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.