Lappajärvellä koulutetaan hoiva-avustajia ja lähihoitajia työvoimavajetta paikkaamaan

Sedulla ei ole enää yhteishaussa erillistä hakua Lappajärven lähihoitajaopintoihin, mutta koulutus jatkuu Lappajärvellä.
Sedulla ei ole enää yhteishaussa erillistä hakua Lappajärven lähihoitajaopintoihin, mutta koulutus jatkuu Lappajärvellä.
Sedulla ei ole enää yhteishaussa erillistä hakua Lappajärven lähihoitajaopintoihin, mutta koulutus jatkuu Lappajärvellä.
Sedulla ei ole enää yhteishaussa erillistä hakua Lappajärven lähihoitajaopintoihin, mutta koulutus jatkuu Lappajärvellä.
Vaikka Lappajärvellä toteutettavaan lähihoitajakoulutukseen ei ole enää yhteishaussa omaa hakua, mutta sinne voi siirtyä opiskelemaan hakeutumalla yhteishaussa toiseen Sedun yksikköön.

Sedu on järjestänyt lähihoitajakoulutusta Lappajärvellä vuodesta 2006 lähtien. Valmistuneet opiskelijat ovat työllistyneet hyvin ja Lappajärven opetusyksikköä on opiskelijoiden keskuudessa pidetty laadukkaana ja tiiviinä yksikkönä. Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer valitsi vuoden oppilaitokseksi Lappajärvellä toimivan Sedun lähihoitajakoulutuksen vuonna 2013. Jo silloin palkitsemisperusteissa kiiteltiin aktiivista työelämän ja oppilaitosten välistä yhteistyötä ja monipuolisia oppimismenetelmiä.

Koulutusta on toteutettu sekä nuorille että aikuisille. Nuoret ovat hakeutuneet opintoihin pääsääntöisesti yhteishaun kautta. Aikuiset ovat aloittaneet opintonsa työvoimapoliittisena koulutuksena tai omaehtoisena.

UUSI ryhmä käynnistyy elokuussa.

Nuorten määrän vähentyessä alueella koulutukseen hakeutumistapoja on tarkennettu. Lappajärvellä toteutettavaan lähihoitajakoulutukseen ei ole enää yhteishaussa omaa hakua, mutta sinne voi siirtyä opiskelemaan hakeutumalla yhteishaussa toiseen Sedun yksikköön. Nuori voi hakeutua esimerkiksi Sedu Lapuan lähihoitajakoulutukseen ja ilmoittaa haastattelussa, että hän on halukas opiskelemaan Lappajärvellä.

Lisäksi elokuussa on Lappajärvellä suunnitteilla alkavaksi työvoimapoliittinen hoiva-avustaja- sekä lähihoitajakoulutus, joiden toivotaan tuovan helpotusta alueen työvoimavajeeseen. Kyseisiin koulutuksiin voi hakeutua myös suorahakijana Sedun nettisivujen kautta, jos TE-toimiston hakukriteerit eivät täyty. Haku avautuu lähiviikkojen aikana.

Alueen työelämän toivomus on, että maakunnallinen hoitajakoulutus voisi jatkossakin toteutua Järviseudulla. Jos Lappajärvelle saadaan näiden hakujen kautta tarpeeksi hakijoita, siellä alkaa elokuussa uusi lähihoitajaryhmä palvelemaan työelämän tarvetta.

Tuija Mattila

koulutuspäällikkö, Sedu

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.