Alajärven sivistyslautakunta esittää kuntalisän käyttöönottoa

Järviseudun Sanomat on Etelä-Pohjanmaan Järviseudun puolueeton paikallislehti.
Alajärvellä kaavaillaan lasten kotihoidontuen kuntalisän käyttöönottoa.
ELOKUUSSA 2021 tehty valtuustoaloite kotihoidontuen kuntalisän maksamiseksi alajärveläisille lapsiperheille etenee.

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 25. tammikuuta esittää valtuustolle, että kotihoidontuen kuntalisä otetaan käyttöön kokeiluna ajalle 1.6.2023–31.5.2025. Tälle vuodelle päätös edellyttäisi 127 000 euron lisämäärärahan.

Heli Hämäläinen (vihr.) esitti, että kotihoidon tuen kuntalisää ei oteta käyttöön, koska keinovalikoimat lapsiperheiden tukemiseksi ovat monimuotoisia ja ne tulisi selvittää laajemmin. Hän vetosi myös siihen, ettei kotihoidontuen kuntalisälle ole varattuna määrärahaa. Esitystä ei kannatettu, joten se raukesi.

Mikäli kuntalisä otetaan käyttöön kahden vuoden määräajaksi, on sen arvioitu vuosikustannus 217 000 euroa ja kokonaiskustannus noin 435 000 euroa. Laskentaperusteena on käytetty marraskuun 2022 kotihoidon tuen asiakasmäärää (66 perheensä vanhinta alle kolmevuotiasta, kahdeksan alle kolmevuotiasta sisarusta).

JATKOSSA sivistystoimenjohtajan rooli henkilökunnan palkkaamisessa kasvaa rekrytoimisen sujuvoittamiseksi. Sivistystoimenjohtaja tekee päätöksen palvelussuhteen päättymisestä myös viranhaltijoiden osalta, hän voi julistaa viran ja virkasuhteen haettavaksi, valitsee haastateltavat hakijat yhdessä puheenjohtajien kanssa ja kutsuu haastattelutyöryhmään lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi täytettävän viran sijoituspaikan lähiesimiehen tai muun asiantuntijan ja puheenjohtajan määräämän jäsenen.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.