Unettomuus ei ole vain yksilön ongelma, kertoo tutkija – Pälvi Rantala vierailee Luoma-aholla

Pälvi Rantala: Valvojat, Avain 2023
Alajärveläisjuurinen Pälvi Rantala vierailee Luoma-ahon kylätalolla uuden kirjansa Valvojat: tutkimusmatka unettomuuden historiaan kanssa.
Pälvi Rantala: Valvojat, Avain 2023
Alajärveläisjuurinen Pälvi Rantala vierailee Luoma-ahon kylätalolla uuden kirjansa Valvojat: tutkimusmatka unettomuuden historiaan kanssa.
LUOMA-AHON kylätalolla Alajärvellä kuullaan tiistaina 17. tammikuuta kello 18 asiaa valvojista ja unettomuudesta.

Pälvi Rantala, jonka sukujuuret ovat Alajärvellä, vie kuulijat kiehtovalle tutkimusmatkalle unettomuuden kulttuurihistoriaan ja tutustuttaa eri aikoina ja eri syistä valvoneisiin ihmisiin. Unettomuus on Rantalalle myös henkilökohtaisesti tuttua.

Hänen kirjansa Valvojat: tutkimusmatka unettomuuden historiaan on julkaistu hiljattain Avain-kustantamon kautta. Kulttuurihistoria on täynnä valvojia, mutta valvomisen historiasta ei ole juurikaan kirjoitettu aiemmin suomeksi, joten Rantala tarttui aiheeseen ja halusi kirjoittaa sekä valvojille että heidän kanssaan tekemisissä oleville – tämä ryhmä onkin suuri. Hän haluaa muistuttaa ihmisiä, ettei kukaan valvo yksin, eikä unettomuus ole vain henkilökohtainen; psykologinen, lääketieteellinen tai aivokemiallinen ongelma, vaan myös yhteiskunnallinen ja rakenteellinen asia ja kysymys. Unettomuus näyttäytyy myös poliittisena ja taloudellisena ilmiönä.

Rantala on Rovaniemellä asuva filosofian tohtori, tietokirjailija, tutkija, kirjoittaja ja opettaja, joka on kirjoittanut aiemmin muun muassa esimerkiksi pohjoisesta kulttuurihistoriasta, kylähullujen historiasta, päiväunien kulttuurihistoriasta ja taiteiden merkityksestä työelämän kehittämisessä.

Tapahtuman järjestää Luoma-ahon kyläyhdistys ry.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.