Uusimmat kesäblogit:

“Järviseudun Sanomissa sain toteuttaa visioitani”, muistelee entinen päätoimittaja 

Maritta Raudaskoski Nivala Järviseudun Sanomat
Entinen päätoimittaja Maritta Raudaskoski kertasi työuraansa ja samalla päivitettiin viimeisimmät kuulumiset.
NYT esittelyvuorossa on entinen päätoimittajamme Maritta Raudaskoski. Raudaskoski oli Järviseudun Sanomien päätoimittajana vuosina 2012–2016. Raudaskoskelta löytyy päätoimittajuuden lisäksi rautainen osaaminen kaikilta lehtityön osa-alueilta ja ennen muuta pitkä työura, joka jatkuu edelleen.  

Raudaskoski on syntynyt Nivalassa, hänen isänsä oli kansanedustaja Väinö Raudaskoski. Suku on Nivalan Järvikylästä.  

–Kirjoittaminen alkoi ensin Liitto Oy:n palveluksessa Oulussa, kyseessä on nykyinen Suomenmaa-julkaisu. Olin siellä graafisessa suunnittelussa eli silloisin termein latomossa. Aika pian käsin latominen vaihtui uuteen tekniikkaan; painoalan kehitys oli tuolloin tekniikan kehittyessä nopeaa. Vuosi taisi olla 1970, olin kuitenkin juuri valmistunut kauppakoulusta merkantiksi, Raudaskoski muistelee. 

Ura jatkui Kalevassa Oulussa 70-luvun lopulla ja sieltä kotikonnuille Nivala-lehteen sivunvalmistukseen ja juttujen tekoon. Raudaskoski oli myös toimessa Keski-Pohjanmaan Nivalan toimistossa. Sieltä matka jatkui Kalajokilaakson toimittajaksi, missä vierähti 10 vuotta. Työpaikka vaihtui lännestä kohti itää, Imatran Ylä-Vuoksen toimitukseen toimittajaksi.  

–Noitten ”työkomennusten” jälkeen olin pitkään freelancerina, tein eri kaupunkilehdille juttuja. Pielavesi-Keitele-lehdessä toimin vs. päätoimittajana jonkin aikaa ja siitä siirryin Pyhäjärven Sanomiin, Maritta kertaa monipuolista uraansa. 

Raudaskosken siirtyessä 2012 Järviseudun Sanomiin, tuli hänelle pyyntö tulla takasin Pielavesi-Keiteleeseen.  

–Valitsin kuitenkin Järviseudun Sanomat, tulin päätoimittaja Timo Ruotsalaisen tilalle. Järviseudulla vierähti viisi vuotta, Raudaskoski kertaa. 

Uudistusten aikaa Järviseudun Sanomissa

RAUDASKOSKEN aikana Järviseudun Sanomat koki monia uudistuksia, joilla lehden ulkoasua raikastettiin vastaamaan nykyaikaa. Tuon ajanjakson aikana lehti myös yhtiöitettiin ja toiminta jatkui omana osakeyhtiönään, Järviseutu-Seura ei enää kustantanut lehteä, vaikka omistaakin koko yhtiön osakekannan. Raudaskoski oli myös uuden osakeyhtiön toimitusjohtaja. 

Raudaskoski ”eläköityi” Järviseudun Sanomien palveluksesta noiden vuosien jälkeen. Laakereille ei kuitenkaan jääty olemaan toimettomana. Toiminta jatkuu Nivalassa, yrittäjänä, siinä sivussa lehtihommia tehden. Nykyisin hän kuuluu Eläkesanomien toimitusneuvostoon. Julkaisun levikki on 100 000 kappaletta.  

–Teimme lehtiuudistuksen tuossakin lehdessä. Asiantuntija-apua tarvitaan koko ajan ja kysyntää riittää. Katson, että en jouda olemaan toimettomana.

Järviseudun Sanomat monessa mukana

–Järviseudun Sanomissa aika oli ihanaa ja sain toteuttaa omia visioita. Sain tukea kaikkiin asioihin, asiat kehittyivät ja menivät eteenpäin. Pääkirjoituksiin panostettiin aikanani päätoimittajana. Paljon tehtiin messuja ja yleisötilaisuuksia, näillä toiminnoilla vahvistettiin lukijoiden yhteisöllisyyttä. Se oli reipasta ja hyvää aikaa kaiken kaikkiaan. Sieltä jäi hyviä muistoja. Alueena Järviseutu oli uusi ja sain tutustua siellä uusiin ihmisiin ja toimintoihin. Yhtäläisyyksiä löytyi aina Nivalaan saakka, oli helppo sopeutua ihmisten keskelle, Raudaskoski toteaa.  

Lavista ja riita-asiain sovittelua

JOTTA elämä ei olisi yhtä puurtamista, löytyy vastapainoksi harrastuksia kuten jumpat, Lavis (lavatanssijumppa), uiminen, geokätköily ja golf. Myös yhdistystoiminnan hän kertoo olevan lähellä sydäntä.  

–Ihka uutena on valtuustotyö Nivalassa ja sen myötä muut luottamuspaikat eri toimielimissä. Olen tehnyt myös riita-asiain sovittelua yli 16 vuotta, lisäksi valmistuin Oulun yliopistosta työyhteisösovittelijaksi. Joten aina on jotakin meneillään, hän naurahtaa.  

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.