Kraatterijärven Geopark ry kehittää hankkeessa kestävää matkailua ja geoparkien yhteistyötä

js3

KRAATTERIJÄRVEN Geopark ry aloitti LAB-ammattikorkeakoulun Geopuistot kestävän matkailun vetovoimatekijöiksi -hankkeessa osatoteuttajan roolissa. Hankkeen ohjausryhmä kokoontui 20.12.2022, jolloin käytiin läpi hankkeen päätavoitteita ja toimenpiteitä.

–Geopuistot kestävän matkailun vetovoimatekijöiksi -hanke lisää valtakunnallisesti maaseudun matkailupalvelujen vetovoimaa monipuolistamalla palveluja ja luomalla yhteistyötä ja toimintamalleja, jotka auttavat parantamaan palvelujen laatua, näkyvyyttä ja kustannustehokkuutta, kertoo projektikoordinaattori Annie Yli-Leppälä Lappajärven kunnasta.

–Se pyrkii vahvistamaan geomatkailun veto- ja pitovoimaa uutena, vastuullisen matkailijan intresseihin sopivana matkailun muotona, joka tarjoaa vastauksia matkailumarkkinoiden muutoksiin ja koronapandemian luomaan uudenlaiseen kysyntään.

Hankkeessa kehitetään Suomen geopuistoihin ja geomatkailuun liittyviä sisältöjä ja laajennetaan geopark-toiminnan yhteistyöverkostoja sekä luodaan uusia toimintamalleja, jotka laajentavat luontomatkailun parissa toimivien yritysten liiketoimintamahdollisuuksia.

Mainos

–Toiminnan pääpaino on kotimaisen yhteistyön kehittämisessä, mutta hanke luo hyvät valmiudet myös tulevaan kansainvälisen matkailun kehittämistyöhön.

Hanketta hallinnoi LAB-ammattikorkeakoulu. Osatoteuttajina toiminnassa ovat mukana Kraatterijärvi Geopark, Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark, Rokua Geopark, Saimaa Geopark ja Salpausselkä Geopark.

Hankkeen toteutusaika on 1.11.2022–30.09.2024.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.