Energiasta

NYT ollaan menty kohta neljä vuotta meidän “viisikon” vedolla. Ja mikä on tilanne! Turvetuotannon alasajo, romutuspalkkiot ym. ym. Polttoaine, sähkö ja energia ennätyskallista. Ja näitä kahta jälkimmäistä on saatavilla enää rajoitetusti. Näinkö Suomi ja maailma pelastuu? Tämä ilmastokiima tappaa Suomen yrittäjät ja siinä samalla koko Suomen kansan.

Mitä jos meitä energia-alan yrittäjiä vihdoin kuunneltaisiin? Koitetaanko vaikka seuraavat 4 vuotta meidän mallilla? Katsotaan sen jälkeen, mikä on huoltovarmuuden tilanne. Katsotaan vaikutukset työllisyyteen. Katsotaan vaikutukset verotuloihin.

Tänäänkin olen saanut yhteydenottoja voimalaitoksilta. Tiedustelevat, löytyykö polttoaineita lämmityskaudelle. No, ei löydy.

Tämä lyhytnäköisyys saa nyt luvan loppua!

TURVE UUSIUTUVAKSI. Siinä on ratkaisu. Alkaa tämä viherhumppa nyt kostautua todellakin.

Ihmettelen suuresti, kun valtaosa voimalaitoksista huutaa hoosiannaa, ei ole polttoainetta riittävästi. Siltikään mitään ratkaisua ei tunnu olevan päättäjien mielestä.

Meillä on, TURVE, joka uusiutuu enemmän kuin sitä koskaan pystymme käyttämään.

Miettikää ketä äänestätte.

Miika Mantela

Turvetuottaja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.