Kulttuuripalkinto Lakeuslife-tähdille

Lakeuslife-tähdet Lauri Hölsömäki, Kristiina Laakso, Pauli Laakso ja Emma Kivikangas. Kuva: Yle
Lakeuslife-tähdet Lauri Hölsömäki, Kristiina Laakso, Pauli Laakso ja Emma Kivikangas. Kuva: Yle

KAUHAVAN elämänlaatulautakunnan myöntämän kulttuuripalkinnon saivat tänä vuonna Lakeuslife-televisiosarjan nuoret, kortesjärveläinen Lauri Hölsömäki, ylihärmäläiset Pauli Laakso ja Emma Kivikangas sekäJepualla asuva Kristiina Laakso.

Lakeuslife oli maaseudulla asuvien parikymppisten elämästä ja haaveista kertova kahdeksanosainen sarja, joka esitettiin Ylen kanavilla viime vuoden lopulla. Sen voi yhä käydä katsomassa Yle Areenasta.

–On merkittävä kulttuuriteko, että nuoret ihmiset tuovat ylpeästi, upeasti ja realistisesti esille omaa elämäntyyliään ja kotiaan sekä kauhavalaisuutta ja Kauhavaa. Lautakunta toteaa myös, että tässä ajassa, kun nuorison pahoinvointia on usein esillä, on hyvä välillä nostaa näkyviin myös positiivia näkökulmia nuorten elämästä, palkinnon perusteluissa kerrotaan.

Kulttuuripalkinto on paikallisella taiteilijalla teetetty, joka vuosi erilainen uniikkitaideteos. Tänä vuonna sen valmisti kauhavalainen tekstiilisuunnittelija Sanna Peltoluhta. Se on makrameetyö, jossa perinteinen solmeilutekniikka ja kierrätysmateriaalit solmiutuivat kauniiksi lakeusmaisemaksi.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.