Vimpelin Teollisuusmaalaus, Teuvo Mäkelä ja Veto palkittiin Vimpelin itsenäisyyspäiväjuhlassa

Vimpelissä itsenäisyyspäivää vietettiin juhlavasti, perinteisellä tyylillä.
Vimpelissä itsenäisyyspäivää vietettiin juhlavasti, perinteisellä tyylillä.
VIMPELISSÄ 105-vuotiasta Suomea juhlittiin perinteisissä, arvokkaissa tunnelmissa.

Seurakunnan ja kunnan yhdessä toteuttamat juhlallisuudet käynnistyivät sankarihaudoilla kynttilöiden sytyttämisellä sekä jumalanpalveluksella kirkossa.

Kirkkoherra Ilkka Lehto puhui saarnassaan orjuudesta ja vapaudesta.

–Kaikki ihmiset pyrkivät vapauteen. Tänään kiitämme siitä, että saamme elää vapaina omassa maassamme. Vapaus ei tule itsestään eikä säily ponnisteluitta.

–Jeesus puhui juutalaisten kanssa hengellisestä vapaudesta ja sen vievästä synnin orjuudesta. Jeesus sanoi, että vasta totuus tekee heistä vapaita. Mitä on totuus? Se on luotettavaa tietoa, varmaa asiaa. Mikäli totuutta muunnellaan, se katoaa. Elämä, joka on rakennettu osatotuuksien tai valkoisten valheiden varaan, ei tule kestämään. Synnin orjuus näkyy juuri tässä, että joskus pyrimme pettämään jopa itseämme yrittäessämme kaunistella asioita sen sijaan, että pysyisimme vain puhtaasti totuudessa, myöntäisimme erehtyneemme, myöntäisimme väärät tekomme. Kun Jumalan poika vapauttaa synnistä, on sydämellä vapaus ja rauha.

SEURAKUNTAKODILLA järjestetyssä juhlassa juhlapuhujana toimi kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli, joka totesi, että enää Suomessa ei voida turvautua veteraanien sankaritöiden taakse, vaan maanpuolustusta tehdään aina senhetkisellä suorituskyvyllä.

–Vain me vastaamme toimillamme ja päätöksillämme siitä, että Suomi pysyy itsenäisenä ja sotiemme veteraanien tekemät uhraukset eivät menneet hukkaan.

Riku Lehto vastaanotti Vimpelin kunnan yrittäjäpalkinnon 2022.

KUNNAN yrittäjäpalkinto luovutettiin Vimpelin teollisuusmaalaukselle, jonka toimitusjohtaja Riku Lehto otti vastaan kunniakirjan, pokaalin sekä kukkakimpun. Teuvo Mäkelä sai Vimpelin kulttuuripalkinnon kulttuuriperinnön edistämisen ja ylläpitämiseen tehdyn työn johdosta. Lisäksi hän sai pesäpalloaiheisen patsaan pesäpallokulttuurin edistämisestä. Pro Vimpeli -palkinnon 2022 sai Vimpelin Veto työstään kunnan hyväksi. Palkinnon vastaanottivat seuran puheenjohtaja Jari Lakaniemi sekä Heikki Seppä.

Teuvo Mäkelä tunnetaan Vedon äänenä; hän on yksi seuran pitkäaikaisista pesäpallokuuluttajista. Hän on työskennellyt viimeisimmäksi Pesäpallomuseon kehittämisen parissa.

–Kiitoksia kaikille. Tämä oli odottamaton palkinto seuralle, mutta ollaan tosi ylpeitä tästä. Tämä palkinto ei kuulu pelkästään Vedolle, vaan kaikille talkoolaisille ja kaikille, jotka ovat tässä olleet mukana eli koko kunnalle, Lakaniemi totesi.

Hannu Särkinen (vas.) ja Sam Leijonanmieli luovuttivat Pro Vimpeli -palkinnon Jari Lakaniemelle ja Heikki Sepälle.

Arto Turpela ja Ilkka Lehto esittivät Oi kallis Suomenmaa ja Ruut Rantalahti esitti Beethovenin pianokappaleen. Rauno Toivola muisteli puheenvuorossaan sota-aikaa lapsen silmin. Lue: https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2022/12/06/kun-viisivuotias-rintamalle-lahti/

Tilaisuuden juonsi Patrick Itäniemi.

Ruut Rantalahti soitti pianoa.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.