Mattila nimettiin eduskuntavaaliehdokkaaksi

Petri Juurakko Alavudelta ja Risto Mattila Kauhavalta nimettiin perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaiksi.
Petri Juurakko Alavudelta ja Risto Mattila Kauhavalta nimettiin perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaiksi.
Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin hallitus nimesi kokouksessaan 54-vuotiaan Petri Juurakon Alavudelta ja 39-vuotiaan Risto Mattilan Kauhavalta perussuomalaisten ehdokkaiksi kevään 2023 eduskuntavaaleihin.

Perussuomalaiset asettaa Vaasan vaalipiiristä kaikkiaan 16 eduskuntavaaliehdokasta, joista yksitoista tulee Etelä-Pohjanmaan piiristä ja viisi Keski-Pohjanmaalta. Juurakon ja Mattilan nimeämisen jälkeen tilaa listalla on enää kahdelle ehdokkaalle Etelä-Pohjanmaan puolelta.

-Kaksi jäljellä olevaa ehdokaspaikkaa pyritään täyttämään mahdollisimman pian, niin saamme sitten aloittaa kokonnaisvaltaisen vaalityön koko Vaasan vaalipiirin alueella. Tähän saakka nimetyt 14 ehdokasta ovat kampanjoineet näkyvästi koko syksyn ympäri vaalipiiriä, kertoo Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Anne Matokangas.

Petri Juurakko toimii maatalous-, kaluste- ja kiinteistöalan yrittäjänä. Perheeseen kuuluu vaimo ja neljä lasta. Vapaa-ajanharrastuksista lähinnä sydäntä on mökkeily, suomalainen luonto ja penkkiurheilu. 

Juurakko on kaupunginvaltuutettu ja Alavuden kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja sekä aluevaltuutettu ja turvallisuuslautakunnan jäsen. Lisäksi hän toimii Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston 2. varapuheenjohtajana sekä Alavuden sivistyslautakunnan jäsenenä. Juurakko on Perussuomalaisten puoluevaltuuston jäsen.

Juurakko on eduskuntavaaliehdokkaana nyt toista kertaa. Vuoden 2019 vaaleissa hän sai perussuomalaisten ehdokkaista Vaasan vaalipiirissä viidenneksi eniten ääniä.

Risto Mattila on puolestaan 39-vuotias päätoiminen yrittäjä Kauhavalta. Hänellä on vuonna 2012 perustettu insinööritoimisto, jonka toimenkuvaan kuuluu mm. koneiden sekä laitteiden mekaniikkasuunnittelu, lujuuslaskenta ja 3D-mallinnus. Mattila on vaikuttanut Kauhavan kaupunginvaltuustossa vuodesta 2013 ja kaupunginhallituksessa vuodesta 2017. Aluevaaleissa hänet valittiin aluevaltuustoon. Mattilalla on pitkä kokemus useista maakunnallisista luottamustehtävistä kuten sairaanhoitopiirin hallituksesta ja maakuntavaltuustosta. Mattila on ollut aikaisemmin kahdesti ehdokkaana eduskuntavaaleissa vuosina 2011 ja 2015.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallitus on jo aiemmin nimennyt eduskuntavaaliehdokkaiksi istuvat kansanedustajat Juha Mäenpään Ilmajoelta ja Jukka Mäkysen Vaasasta sekä Anne Rintamäen Vaasasta, Marcus Topparin Lapualta, Rami Aallon Karijoelta, Jouni Vallinin Kurikasta ja  Petri Lepistön Seinäjoelta. Keski-Pohjanmaan puolelta puolestaan kevään eduskuntavaaleihin lähtevät kansanedustaja Mauri Peltokangas Kokkolasta, Manolis Huuki Kannuksesta, Ulpu Keränen ja Pia Sillanpää Kokkolasta sekä Jorma Malinen  Uudestakaarlepyystä.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.