Uusimmat kesäblogit:

Aisaparin alueen kuvataiteilijat Riogordossa

Tartu maisemaan -hanke järjesti työpajan riogordolaisille. Kuva: Kristian Kaarna
Tartu maisemaan -hanke järjesti työpajan riogordolaisille. Kuva: Kristian Kaarna
Aisaparin alueen kuvataiteilijat Elina Försti, Jani Kaunisto, Ritva Lindberg ja Minna Rajala viettivät työntäyteisen viikon Malagan provinssissa, työskennellen Villa Kaarnan kukkulalla, osallistuen espanialaisten kuvataiteilijoiden ohjaamiin työpajoihin ja ohjaten itse kaikille avointa kuvataidekurssia.

Tartu maisemaan –hankkeen opintomatkaa Malagan maaseudulle jouduttiin siirtämään jo muutamaan otteeseen koronan vuoksi, mutta se toteutui viimein onnistuneesti 30.10. – 6.11.2022.

–Valokuvaaja Kristian Kaarna toimi korvaamattomana paikallisoppaana ja Riogordon kaupunki yllätti ystävällisesti monipuolisilla järjestelyillään, kertoi Tartu maisemaan -hanketta vetävä Maria Lampinen.

Ohjelmaan kuului esittelyä aina kuvataideopetuksesta ruokakulttuurin käytäntöihin. Viikko huipentui iloisiin näyttelyn avajaisiin 5.11. Riogordon Etnografisessa museossa, ruhtinaallisen tarjoilun kera.

Aisaparin alueen ryhmä majoittui Riogordon kaupunkiin ja yhteistyökumppaninuoret Kuudestaan alueelta, yöpyivät osan viikosta Malagassa ja osan Colmenarissa. Yhteistä työskentelyaikaa järjestyi Malagan ruusupuistossa, kuvataiteilija Vanessa Narbonachaconin meditatiivisen taiteen työpajassa; Riogordon kuvataidekoulussa, missä kuvataiteilija Patricia Galan opetti perinteistä paikallista kultaustekniikkaa ja Riogordon ympäristössä, jossa vuorostaan Aisaparin alueen taiteilijat toimivat opettajina.

Hanke järjesti ennen matkaa sekä nuorille, että kuvataiteilijoille maisema-aiheisia taideleirejä Alajärven Nelimarkka-museon tiloissa ja teoksia syntyi tammikuun pakkasessa, kevään valossa sekä syksyn ruskassa. 

Viikko Malagan seudulla päättyi Euroopan pohjoisimman ja eteläisimmän maiseman kohtaamiseen. Riogordon Etnografisessa museossa on esillä niin tasaista lakeutta kuin korkeaa vuoristoa, kun Tartu maisemaan -näyttely yhdistää kaikki hankeaikana syntyneet teokset. Näyttely päättyy 30.11.2022. 

Hanketta rahoittaa Aisapari ry ja Kuudestaan ry. Aisaparin osuutta hallinnoi Alajärven kaupunki/ Nelimarkka-museo ja hankevetäjänä toimii Maria Lampinen.

Elina Försti maalaa näkymää Pyhältä kukkulalta. Kuva: Ritva Lindberg
Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.