Joensuu jatkaa piirin varapuheenjohtajistossa, Mannismäki ja Puro piirihallitukseen

Piirin puheenjohtajisto Jukka Joensuu (vas.), Riitta Pääjärvi-Myllyaho ja Jesse Luhtala. Kuva: Pohjanmaan Kokoomus.
Piirin puheenjohtajisto Jukka Joensuu (vas.), Riitta Pääjärvi-Myllyaho ja Jesse Luhtala. Kuva: Pohjanmaan Kokoomus.
Pohjanmaan Kokoomuksen piirikokous pidettiin 26.11.2022 Seinäjoella.

Kokoukseen poliittisen tilannekatsauksen toi kansanedustaja Heikki Vestman.

-Sähkön hinnannousu on pistettävä kuriin. Kokoomus on esittänyt konkreettiset keinot sähkön hinnan laskemiseksi ja saatavuuden turvaamiseksi tulevan talven varalle. Haluamme sähkölle hintakaton, jolla suojataan kotitalouksia ja yrityksiä perusteettomalta rahastukselta. Lisäksi kokoomus on esittänyt tehotukea, jolla muun muassa energiaturpeen käyttöä ja kannattavuutta turvataan. Sähkökriisiin on ratkaisuja. Hallituksen pitää lopettaa käsien päällä istuminen ja laittaa toimeksi, linjasi Heikki Vestman.

Nopeat kriisitoimet antaisivat helpotusta kotitalouksien ja yritysten sähkölaskuihin jo ensi talveksi. Pidemmän aikavälin ratkaisuilla Kokoomus rakentaisi Suomesta puhtaan energian suurvallan.

Pohjanmaan Kokoomuksen syyspiirikokous valitsi puheenjohtajiston jatkokaudelle. Piirin puheenjohtajana jatkaa Jesse Luhtala Seinäjoelta, varapuheenjohtajina Jukka Joensuu Alajärveltä ja Riitta Pääjärvi-Myllyaho Vaasasta.

Piirihallitukseen saatiin pienen tauon jälkeen varsinainen edustaja Kauhavalta, kun kortesjärveläinen Niina Mannismäki valittiin tehtävään äänestyksen jälkeen. Mannismäki on toiminut Kauhavalla aikaisemmin kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenenä. Kortesjärven Kokoomuksen sihteerinä toimiva Mannismäki on ammatiltaan tuotekehittäjä.

Piirihallitukseen valittiin myös Ali Abdalla Kuortaneelta, Kyllikki Anttila Seinäjoelta, Max Björkskog Kokkolasta, Jukka Kohtala Karijoelta, Rami Puro Soinista, Lasse Rajala Lapualta ja Sari Saarikoski Vaasasta. Luottamustaloudenhoitajana jatkaa Kai Pöntinen Lapualta.

Piirikokous nimesi uusina ehdokkaina eduskuntavaaleihin Henrik Huhdan Kruunupyystä ja Annu Ridanpää-Taittosen Kuortaneelta. Aikaisemin ehdolle on jo nimettyinä Janne Jukkola Kokkolasta, Sami Keskinen Kurikasta, Riitta Koivula Kauhajoelta, Susanna Koski Vaasasta, Sam Leijonanmieli Vimpelistä, Kai Luoma Vaasasta, Tommi Mäki Vaasasta, Jyrki Mäkynen Seinäjoelta, Paula Risikko Seinäjoelta, Janne Sankelo Kauhavalta ja Harri Seppälä Lapualta. Pohjanmaan Kokoomuksella on nyt 13 nimettyä eduskuntavaaliehdokasta.

Kokouksessa hyväksyttiin julkilausuma “Katujengirikollisuus pysäytettävä”.

Kauhavan edustajat Pohjanmaan Kokoomuksen piirikokouksessa Seinäjoella. Niina Mannismäki (keskellä) valittiin piirihallitukseen vuodelle 2023.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.