Vimpeli haluaa panostaa viestintään: ensi vuonna perustetaan viestintäsihteerin toimi

vimp_kevat1 (7)
VIMPELIN kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan 21. marraskuuta muun muassa talousarvion toteutumaa ja tulevien vuosien investointeja.

Käsittelyssä oli myös kunnan työsuhteita käsittelevä pykälä. Työsuhteiden määrä vähenee lähivuosina ja tehtävänimikkeitä muutetaan tarpeen mukaan. Eläköitymisten yhteydessä on osittaista päällekkäisyyttä mentoroinnin varmistamiseksi. Esimerkiksi hallinto- ja talouspalveluista eläköityy kolme neljästä viran- tai toimenhaltijasta puolentoista vuoden aikana.

Tänä vuonna kunnassa on 47,7 henkilötyövuotta, ensi vuonna määrä on 38,3 osan teknisen henkilöstöstä siirtyessä hyvinvointialueen palvelukseen, ja vuonna 2025 määräksi on laskettu 36 henkilötyövuotta. Uutena kuntaan kaavaillaan viestintäsihteerin nimikkeen perustamista ensi vuodesta alkaen.

–Palvelusihteerin eläköityessä haluamme lisätä viestintä- ja markkinointiosaamista. Se on tärkeä osa kunnan toimintaa ja vie paljon työaikaa. Henkilö, joka rekrytään viestintäsihteeriksi, hoitaa myös palvelusihteerin töitä, kertoi kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.

KUNTA on vieraillut Rantakylällä ja Hallapurolla kyläyhdistysten luona hakemassa evästystä talousarvion laadintaan ja kuulemassa terveisiä päätöksentekijöille.

–Ainakin Sääksjärvelle, Lakaniemi-Pokela-Pyhälahteen olemme menossa vielä. Jos tulee muualtakin kutsuja, tulemme paikalle, lupaa Leijonanmieli.

–Näin saadaan kylien tahtotilaa esille esimerkiksi tulevaan kiinteistöstrategiaan liittyen sekä vastuullisempaa ja helpompaa päätöksentekoa.

KUNNANHALLITUS merkitsi tiedoksi, että syyskuun toteutuman perusteella talousarvio toteutuu oman toiminnan osalta suunnitellusti. Ennustetta tilinpäätökseen tulevat muuttamaan vielä sairaanhoitopiirin mahdollisesta alijäämästä kunnalle tuleva lasku, ja Eskoon kuntayhtymän ylijäämän palautus sekä muut mahdolliset kertaluonteiset kustannukset. Rahoitustuotot ja -kulut tulevat ylittymään talousarvioon verrattuna. Verotulojen kertymä on syyskuun lopussa toteutunut 80,5 prosenttia ja ylittynee tilinpäätökseen.

VALTUUSTOLLE esitetään 11 500 euron lisämäärärahaa vuoden talousarvioon nuorisotila Montun henkilöstökuluihin. 1.10.2022 alkaen tilan valvonnan toteuttaminen on palautunut 4H-yhdistykseltä takaisin nuorisotoimelle. Vuoden 2022 talousarvion valmistelussa määräraha osa Montun tuntityöntekijöiden palkoista on jäänyt kirjaamatta.

Nuorisotoimi pitää Monttua avoinna vuoden ympäri kaksi kertaa viikossa, keskiviikko- ja perjantai-iltaisin. Pääsääntöisesti keskiviikkoisin työntekijöitä on yksi ja perjantaisin kaksi henkilöä. Kevään aikana Montun kävijämäärät olivat keskiviikkoisin niin suuria, että muutaman viikon aikana paikalla oli kaksi valvojaa.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.