Kauhavan äänikuningatar oli kortesjärveläinen Tarja Pellinen

KAUHAVAN seurakuntavaalien suurimman äänisaaliin sai kortesjärveläinen Tarja Pellinen. Hän keräsi 133 ääntä, kun Kauhavan alueella annettiin niitä yhteensä 2 628.

Toiseksi eniten ääniä, 121, sai evijärveläinen Ann-Helen Mäkelä ja kolmanneksi eniten ylihärmäläinen Aira Mäkinen, 115 ääntä.

Kauhavan kirkkovaltuustossa on yhteensä 27 paikkaa, joista viisi on nyt evijärveläisiä ja viisi kortesjärveläisiä. Aiemmin uutisoitiin, että kortesjärveläisiä olisi valittu neljä, mutta siitä luvusta puuttui Oona-Mari Marsch, joka asuu nykyisin Kortesjärvellä.

69-VUOTIAS, Purmojärven Pellisessä asuva Tarja Pellinen on istunut kirkkovaltuustossa ja kappelineuvostossa yhden kauden eli viimeiset neljä vuotta.

Hänet tunnetaan esimerkiksi vapaaehtoistyöstään seurakunnan kylätoimikunnassa ja pullan leipojana ja kahvin keittäjänä monenlaisista tilaisuuksista.

Hän kertoo, ettei osannut odottaa tämänkaltaista suosiota. Kuten viimeksikin, hän lähti ehdokkaaksi muiden pyynnöstä — tällä kertaa tosin vähän vastahakoisesti, lähellä ehdokasasettelun määräaikaa.

–Suostuin sitten kuitenkin, kun pyydettiin, koska mietin, että jos mun kerran ajatellaan tehneen hyvää työtä ja haluavat mut uudestaan sinne, niin mennään nyt sitten ehdolle. Ja näin sitten kävi, hän naurahtaa. –Saattaahan se olla, että olen jotain hyvää tehnyt viimeisen neljän vuoden aikana, kun ääniä kerran tuli näin paljon.

VAALITULOKSESTA voi päätellä, että seurakunnan asiat kiinnostavat kortesjärveläisiä.

–Kortesjärvi on tunnetusti alueena aktiivinen. Täällä on paljon vapaaehtoistoimintaa, keskimäärin ehkä enemmän kuin muualla, Pellinen pohtii.

Hän sanoo, että kappeleiden ja kappelineuvostojen lakkauttamisen myötä seuraavan kirkkovaltuuston on hyvin tärkeä ratkaista, miten tavallisten seurakuntalaisten äänet tulevat kuulluksi tasapuolisesti.

–Haluaisin, että alueellinen tasa-arvo vähintäänkin pysyisi nykyisellään ja mahdollisesti lisääntyisikin. Mukaan liitetty Evijärvi on vielä kauempana Kauhavan keskustasta kuin Kortesjärvi, ja pitäisi pitää huolta siitä, että kaikilla alueilla asuvilla seurakuntalaisilla olisi mahdollisimman tasapuoliset mahdollisuudet saada seurakunnan palveluita ja osallistua sen toimintaan, hän toteaa.

beenhere

Kauhavan kirkkovaltuusto 2023–26:


Tarja Pellinen, 133 ääntä
Ann-Helen Mäkelä, 121 ääntä
Aira Mäkinen, 115 ääntä
Jaakko Niemistö, 103 ääntä (uusi)
Pirkko Malmi, 102 ääntä
Marketta Heikkilä, 89 ääntä
Lauri Jokinen, 86 ääntä
Leena Vainionpää, 86 ääntä
Anna-Maija Alatalkkari, 83 ääntä
Oona-Mari Marsch, 80 ääntä
Tapio Karjanlahti, 77 ääntä
Eeva-Maria Laakso, 77 ääntä
Simo Aaramaa, 76 ääntä
Aarno Heinonen, 71 ääntä
Anna-Maija Renko, 70 ääntä (uusi)
Asko Latukka, 66 ääntä
Inka Palojärvi (Pauliina), 66 ääntä
Vuokko Sulkakoski, 64 ääntä
Maritta Hanhikoski, 64 ääntä (uusi)
Sinikka Lammi, 63 ääntä, (uusi)
Päivi Mäkinen, 59 ääntä
Anna-Maija Ylinen, 50 ääntä
Juhani Ventä, 50 ääntä (uusi)
Paula Puotinen, 48 ääntä
Jarmo Hautamäki, 45 ääntä (uusi)
Heikki Kielinen, 45 ääntä (uusi)
Esa Puronvarsi, 42 ääntä

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.