Aluevaltuusto hyväksyi hyvinvointialue- ja palvelustrategian

Hyvinvointialueella tiettyjä asiakasmaksuja ei peritä henkilöiltä, joilla on rintamasotilastunnus, rintamapalvelustunnus, rintamatunnus tai joka on osallistunut Lotta Svärd -järjestön pikkulotta-toimintaan.
Hyvinvointialueella tiettyjä asiakasmaksuja ei peritä henkilöiltä, joilla on rintamasotilastunnus, rintamapalvelustunnus, rintamatunnus tai joka on osallistunut Lotta Svärd -järjestön pikkulotta-toimintaan.
Etelä-Pohjanmaan aluevaltuusto hyväksyi kokouksessaan 21. marraskuuta hyvinvointialue- ja palvelustrategian vuosille 2023–2025.

Etelä-Pohjanmaan aluevaltuusto hyväksyi kokouksessaan 21. marraskuuta hyvinvointialue- ja palvelustrategian vuosille 2023–2025.

Hyvinvointialueen arvoiksi strategiassa on määritelty asiakaslähtöisyys, avoimuus ja yhdenvertaisuus, vaikuttavuus ja talous yhdessä sekä uudistumiskyky ja kehitysmyönteisyys. Lisäksi strategia nostaa esiin hyvinvointialueen 10 päätavoitetta sekä mittarit, joilla tavoitteiden toteutumista arvioidaan.

Strategiadokumentti kiteytyy viiteen osa-alueeseen, jotka ovat: arvot, palvelulupaus, palvelujen tuottaminen, päätavoitteet ja indikaattorit sekä painopistealueet. Strategiassa myös kuvataan hyvinvointialueen toimintaympäristö sekä taloudelliset lähtökohdat.

–Strategia on kivijalka, jonka päälle koko hyvinvointialueen toiminta rakentuu. Se ohjaa sekä päättäjiä että hyvinvointialueen henkilöstöä tekemään sellaisia valintoja, jotka toteuttavat palvelulupausta ja edistävät hyvinvointialueen tavoitteiden saavuttamista, aluevaltuuston puheenjohtaja Paula Risikko painottaa.

–On hienoa, että strategian valmisteluun on sitoutettu laajasti sekä päättäjiä, viranhaltijoita että eri sidosryhmien edustajia. Tärkeää on, että mukana on myös kattava liiteaineisto, joka antaa raamit strategian toteuttamiselle.

Aluevaltuusto hyväksyi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut. Tiettyjä asiakasmaksuja ei peritä henkilöiltä, joilla on rintamasotilastunnus, rintamapalvelustunnus, rintamatunnus tai joka on osallistunut Lotta Svärd -järjestön pikkulotta-toimintaan.

Lisäksi aluevaltuusto päätti tarkennuksista organisaatiorakenteeseen. Tarkennuksia tehtiin terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialueella palvelualueiden nimiin sekä palveluyksikkörakenteeseen. Niin ikään henkilöstö-, tuki- ja kehityspalveluissa tarkennettiin organisaatiorakennetta. Hallintosääntöön tehtiin valmistelun aikana ilmi tulleet täsmennykset ja korjaukset.

Aluevaltuusto myös hyväksyi lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman sekä ehkäisevän päihdetyön alueellisen suunnitelman.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.