Camera Obscura herätti ajatuksia Lappajärvellä

Mico Paajanen, Valtteri Myllykoski, Juuso Mäntyniemi ja Aaro Korkea-aho olivat tyytyväisiä siihen, että tuli osallistuttua Camera Obscuraan. Kuva: Anna-Maija Kuusela.
Mico Paajanen, Valtteri Myllykoski, Juuso Mäntyniemi ja Aaro Korkea-aho olivat tyytyväisiä siihen, että tuli osallistuttua Camera Obscuraan. Kuva: Anna-Maija Kuusela.
Mico Paajanen, Valtteri Myllykoski, Juuso Mäntyniemi ja Aaro Korkea-aho olivat tyytyväisiä siihen, että tuli osallistuttua Camera Obscuraan. Kuva: Anna-Maija Kuusela.
Mico Paajanen, Valtteri Myllykoski, Juuso Mäntyniemi ja Aaro Korkea-aho olivat tyytyväisiä siihen, että tuli osallistuttua Camera Obscuraan. Kuva: Anna-Maija Kuusela.
JAMIN Lappajärven toimipisteen ensimmäisen vuoden sähköalan opiskelijat osallistuivat perjantaina Camera Obscura -oppimiskokonaisuuteen, joka toteutettiin osana Lappajärven kunnan ehkäisevän päihdetyön toimintaa.

Aaro Korkea-aho, Juuso Mäntyniemi ja Valtteri Myllykoski kuvailivat Camera Obscura -rataa rentouttavaksi ja ajatuksia herättäväksi.

–Tuli tosi rauhallinen fiilis ja pääsi omiin ajatuksiin, pystyi keskittymään oikein kunnolla, kuvaili Myllykoski.

–Siinä alkoi miettiä, missä asioissa on onnistunut tähän mennessä elämässä.

–Mieleen nousi, että on onnistunut paljon asioissa, joita ei välttämättä ole itse aikaisemmin tajunnut, Mäntyniemi totesi.

Camera Obscura toteutettiin valtakunnallisella ehkäisevän päihdetyön viikolla. Toimintapäiviin osallistuivat Lappajärven yhteiskoulun 8. ja 9. luokkalaiset, Lappajärven geolukion alkavat, Jamin ensimmäisen vuoden opiskelijat sekä osa Sedun lähihoitajaopiskelijoista.

–Camera obscura -toimintamalli tarjoaa nuorelle tukea oman elämänsä pohtimiseen, merkityksellisyyden kokemukseen, itsetuntemukseen ja itsearvostukseen, kertoi Lappajärvellä ja Evijärvellä Etsivässä nuorisotyössä toimiva Anna-Maija Kuusela.

–Camera obscuran oppimiskokonaisuus muodostuu mielikuvaseikkailusta oheistehtävineen sekä ennakko- ja purkutunnista. Mielikuvaseikkailu rakennetaan seitsemään huoneeseen noin 60 neliöön, ja seikkailussa nuori kuulee kuulokkeista noin 12 minuutin pituisen tarinan, jonka johdattamana hän etenee huoneesta toiseen samalla elämäänsä pohtien. Toimintapäivän tarkoituksena on tuottaa oppilaalle kokemus omasta ainutkertaisuudesta ja olemassaolonsa tärkeydestä.

Camera Obscura -toimintapäivää olivat toteuttamassa siihen osallistuneet oppilaitokset kuraattoreineen, Lappajärven vapaa-aikatoimi, Etsivä nuorisotyö, 4H sekä seurakunnan nuorisotyö. Toimintamallia operoi Suomen YMCA:n Liitto sosiaali- ja terveysministeriön järjestöavustuksilla.

–Iso kiitos kuuluu myös Lappajärven tekniselle toimelle, joka vastasi mielikuvaradan kasauksesta ja purkamisesta.

–Tällaisia tapahtumia pitäisi järjestää enemmänkin, ja pitäisi mainostaa, ettei tämä ole niin kurjaa ja kauheaa kuin voisi luulla, tiivisti Aaro Korkea-aho opiskelijoiden ajatuksia.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.