Karoliina Joohs Vimpelin kunnan nuoriso- ja liikunnanohjaajaksi – Työt alkavat tammikuussa 

Karoliina Joohs kertoo odottavansa innolla tammikuuta ja töiden alkua.
Karoliina Joohs kertoo odottavansa innolla tammikuuta ja töiden alkua.
Karoliina Joohs kertoo odottavansa innolla tammikuuta ja töiden alkua.
Karoliina Joohs kertoo odottavansa innolla tammikuuta ja töiden alkua.
YRITTÄJÄN arkea pitkään elänyt Karoliina Joohs kertoo odottavansa tammikuuta innolla. Nuoriso- ja liikunnanohjaajan työ tuo mukanaan liikunta-alan moniosaajalle paljon tuttua, mutta myös jotain uutta.

–Työnkuvaan kuuluu muun muassa nuoriso- ja liikuntapuolen ohjaustoiminta, kerhotoiminta ja elintapaohjausta. Tarkoituksena on suunnitella joitain uusia ryhmiä ja myös ei-liikunnallista toimintaa, jotta heillekin, ketkä eivät ryhmäliikunnasta välitä, olisi jotain harrastusta. Ryhmänohjaus on tuttua, mutta nuorisopuoli ei niinkään. Toivoisinkin tavoittavani nuoria alkuvuodesta vaikkapa koululla, jotta pääsisin kuulemaan heidän mietteitään järjestettävästä harrastustoiminnasta. Siihen pystyy vaikuttaa, joten omat toiveet kannattaa tulla esittämään, rohkaisee Joohs. 

–Omannäköistä palettia on helppo lähteä kasaamaan, kun liikuntatilat ja itse työ on tuttua. Omakin arki saa ensi vuoden alusta asti selkeämmät raamit, kun kaikki jumpat siirtyvät kunnan alaisuuteen. Hierontaa aion jatkaa aikataulujen puitteissa, kuitenkin nykyistä vähemmän. Alkuvuosi menee varmaan suunnitellessa, että millä konseptilla mennään talvea kohti, mitä kerhoja pidetään ja niin pois päin. Toivottavasti helmikuussa pystytään jo aloittaa toiminta, hän jatkaa.  

Vapaa-aikasihteeri Ari Takala mainitsee, että hakemuksia toimeen tuli kaikkiaan seitsemän. Karoliinaa lukuun ottamatta muut hakemukset olivat muualta päin Suomea.  

–Vaikka työ on pitkälti itsenäistä, myös yhteistyötä tulemme tekemään paljon. Erityisesti tapahtumat tullaan suunnittelemaan yhdessä. Työkaveri on enemmän kuin tervetullut! Tässä on reilu kymmenen vuotta tullut tehtyä samaa hommaa, mukava saada uutta näkemystä asioihin. Saa nähdä, mitä Karoliina kehittelee. Omaa arkea se helpottaa joka tapauksessa kovasti, kun voi lomalle lähtiessä antaa työpuhelimen toiselle. Tai kun sairastuu, niin on toinenkin, joka tietää missä mennään, sanoo Takala. 

–On mukava olla osa työyhteisöä pitkästä aikaa. Täältähän minä aloitin, suoritin liikunnanohjaajan tutkintoa oppisopimuksella Arvolan Joukolla, Arin edeltäjällä vuosina 1997–2000. Tämä on ikään kuin paluu juurille, sanoo Karoliina Joohs.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.