Kotihoidon palvelutuotantoa täydennetään osto- ja palvelusetelipalveluilla, linjasi aluehallitus

Etelä-Pohjanmaan aluehallituksen kokous järjestettiin maanantaina 31.10. Koska käsiteltäviä asioita oli runsaasti, kokousta jatkettiin tiistaina 1.11.

Aluehallitus hyväksyi ikäihmisten asumispalveluiden; kotihoidon ja kotona asumista tukevien tukipalveluiden; lääkinnällisen kuntoutuksen sekä ikäihmisten kuntouttavan päivätoiminnan palvelukriteerit. Palvelukriteerit määrittelevät, millä perusteilla asiakkaalle myönnetään palvelua, mitkä ovat palvelun tuottamisen vaatimukset ja palvelun sisällölliset kriteerit. Yhtenäistettyjen palvelukriteerien tarkoituksena on varmistaa tasavertaista palvelujen saatavuutta, laatua ja sisältöä hyvinvointialueella.

Aluehallitus kävi keskustelua lääkinnällisen kuntoutuksen palveluseteliin liittyvistä, palveluntuottajalle maksettavista matkakorvauksista. Äänestyksen jälkeen, äänin 9–4, päätetyksi tuli pohjaesityksenä ollut vaihtoehto. Sen mukaisesti lääkinnällisen kuntoutuksen toimintaympäristökäynneistä maksetaan kilometrikorvaukset (0,84 €/km) sekä matkakorvauksen aloitusmaksu (10 €) toteutuneiden matkojen mukaisesti.

Kokouksessa hyväksyttiin säännöllisen kotihoidon palvelusetelin hinnoittelun periaatteet ja perustuntihinnat. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella omaa palvelutuotantoa täydennetään osto- ja palvelusetelipalveluilla.

ALUEHALLITUS perusti eri toimialueille palveluyksikkö- ja vastuuyksikköjohtajien sekä hoitotyön päälliköiden virkapohjia. Terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialueella lähiterveyspalveluiden alueelliset johtotehtävät päätettiin avata alueylilääkärin virkanimikkeillä. Virat täytetään sisäisellä ilmoittautumismenettelyllä. Lisäksi perustettiin hankintapäällikön virka, joka avataan julkiseen hakuun. Näiden virkojen perustaminen ei lisää henkilöstöä hyvinvointialueella.

Henkilöstöjohtajan virka tullaan avaamaan uudelleen haettavaksi sisäiseen ilmoittautumismenettelyyn, sillä virkaan aiemmin valittu HTM Kaija Metsänranta on irtisanoutunut virasta 1.1.2023 lähtien.

Lisäksi aluehallitus hyväksyi ehkäisevän päihdetyön alueellisen suunnitelman, lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman sekä hyvinvointialueen henkilöstön tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.