Aijjoosin seminaarissa kysytään, onko eläkeläisellä aina kiire

Tilaisuudessa esiintyvät psykologi Pirkko Lahti, sosionomi Joonas Vesterbacka ja kansalaisopiston rehtori Leea Keto.

PSYKOLOGI Pirkko Lahti on kuuluisa yhteiskunnallinen vaikuttaja ja kysytty luennoitsija. Hän saapuu Aijjoos-toiminnan seminaariin tiistaina 25.10. puhumaan eläkeläisen kiireestä. Tilaisuus pidetään kello 12.15–15 Härmän kylpylässä.

Onko eläkkeellä ollessa aina kiire? Mihin kaikkeen eläkeläisen aika riittää? Tästä aiheesta eläkeläispsykologi Lahdella on itselläänkin kokemusta.

Eläkeläisiä on Suomessa 1,6 miljoonaa. Eläkeläisten työssäkäyminen lisääntyy koko ajan. Millaisia kokemuksia töissä käymiseen liittyy tämän alueen eläkeläisillä? Sosionomi Joonas Vesterbacka teki Aijjoos-toiminnalle aiheesta opinnäytetyön.  

Seminaarissa Vesterbacka kuvailee eläkeläisten työssäkäymistä oman opinnäytetyönsä tulosten pohjalta. Hänen otsikkonsa on “Saa sitä rytmiä päiviin ja näkee ihmisiä, eikä tarvitse homehtua kotona Ikääntyneiden kokemuksia työssäkäynnistä vanhuuseläkkeellä”.

Hän on etsinyt vastauksia mielenkiintoisiin kysymyksiin: Mitkä asiat motivoivat ikääntynyttä työskentelemään vanhuuseläkkeellä? Millaisia valmiuksia ja vahvuuksia ikääntyneillä on työelämään? Millaista kohtelua vanhuuseläkkeellä työskennelleet ikääntyneet ovat saaneet?

Moni meistä haaveilee uuden harrastuksen aloittamisesta eläkkeellä. Mitä uutta eläkeiässä voisi vielä kokeilla? Näitä esimerkkejä valottaa seminaarissa Järvilakeuden kansalaisopiston rehtori Leea Keto.

Seminaariin on vapaa pääsy ja kahvitarjoilu on tilaisuuden päätteeksi. Ilmoittautuminen 14.10. mennessä.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA