Lappajärven Veikkojen historiikin suunnittelua

Lauantaina syyskuun 24. päivänä, kokoonnutaan Lappajärven Nuorisoseuralle kello 13:00. Jorma Savola kertoo historiikin, mitä Lappajärven Veikoissa on tapahtunut. Aikaa on vierähtänyt jo yksitoista vuosikymmentä ja hän kertoo taustaa, kuinka Lappajärven Veikot ovat syntyneet. Mielenkiintoinen tarina kertoo sortokauden ajoista, jolloin urheiltiin, vaikka venäläiset olivat vallassa ja kieltäneet urheiluseurat ja jatkuu nykypäiviin saakka. On huomattavaa, että urheiluseuroissa ei vain urheiltu; samalla rakennettiin itsenäisen Suomen perustaa ajan hengen mukaisesti. Toiminnalla oli merkittävä yhteisöllinen vaikutus.

Monet seuran historiassa vaikuttaneet henkilöt saavat kasvot Savolan esityksen myötä. Nykyajan aikajänteestä on kerrottavana paljon hienoja saavutuksia. Hän mainitsee Hall of Famen, joka olisi kaikkien tavoitettavissa netissä, siinä esitellään kaikkia saavutuksia. Jorma Savola mainitsee supertähti Petra Ollin ja yleisurheilija Elmo Savolan. Lappajärvi ja Lappajärven Veikot ovat olleet esillä julkisuudessa useasti.

Historiikkia kasaamaan tarvitaan porukkaa tekemään, jotta historiikki saadaan kasaan. Kunnianhimoisena tavoitteena on saada historiikki kasaan yhteistyöllä. Historiikin on oltava moderni juttu, jotta se on kaikkien kansan saatavilla interaktiivisena teoksena netissä, jossa jokainen pääsee sitä helposti lukemaan. Mikäli olet kiinnostunut asiasta, kannattaa olla paikalla Lappajärven Nuorisoseuralla tulevana lauantaina kello 13:00 tienoilla

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.