Heikki Salmelalla on juuret vahvasti Vimpelissä – Paikallislehti ylläpitää sidettä kotiseutuun

Heikki Salmela asuu talvet Oulussa, mutta seuraa aktiivisesti kotiseudun tapahtumia myös sieltä käsin. Kuva: Suvi Hosionaho
Heikki Salmela asuu talvet Oulussa, mutta seuraa aktiivisesti kotiseudun tapahtumia myös sieltä käsin. Kuva: Suvi Hosionaho
Heikki Salmela asuu talvet Oulussa, mutta seuraa aktiivisesti kotiseudun tapahtumia myös sieltä käsin. Kuva: Suvi Hosionaho
Heikki Salmela asuu talvet Oulussa, mutta seuraa aktiivisesti kotiseudun tapahtumia myös sieltä käsin. Kuva: Suvi Hosionaho
Heikki Salmela on yksi Järviseudun Sanomien aktiivisista lehtiavustajista, jonka kynästä syntyy usein muisteluksia ja pakinoita. Johanna Korkea-aho haastatteli Heikkiä Järviseudun Sanomat 60 vuotta - taustoja ja tekijöitä -juttusarjaan.

HEIKKI SALMELA ei pienenä nassikkana 60-luvulla tiennyt mitä halusi elämältä, eikä sitä tullut mietittyä vielä myöhemminkään. Vasta lukion jälkeen hän kertoo havahtuneensa siihen, että jotain varmaankin pitäisi tehdä. 

–Pikkupoikana meille riitti se, kun päästiin heinätöistä uimaan, ei sitä muuta kaivannut. Lukiossa sitten oli jonkinlainen ammatinvalintatesti, jossa kerrottiin mille alalle sitä soveltuisi. En edes muista mitä minulle suositeltiin. Vielä tuolloinkaan en tulevaisuutta miettinyt. Ylioppilaaksi asti vain käytiin koulussa ja pidettiin hauskaa. Sen jälkeen vasta havahduin ajattelemaan, että mitähän sitä tekisi, sanoo Salmela.  

Salmela kertoo pitäneensä matematiikasta ja kaikkitietävänä nuorukaisena oli sitä mieltä, että Ouluun päin on mukavampi suunnata opiskelemaan kuin etelän ruuhkiin. Niin tapahtui, tie vei insinööriopintojen pariin Ouluun, josta tuli toinen koti. Edelleen talvet vietetään Oulussa, kesät Vimpelissä.  

Monessa mukana ollut Salmela on järviseutulaisille tuttu puuhamies, joka on toiminnallaan aktiivisesti edistänyt muun muassa Lakis Areenan, näkötornin ja kuntoportaiden projekteja. Järviseudun Sanomille lehtiavustajanakin toimivan Salmelan ei ole tarvinnut vietellä oloneuvoksen päiviä eläkkeelläkään. 

–Kyllähän minä optimistisesti ajattelin, että kun jään eläkkeelle, on aikaa reissata. No, kaikki tietävät kuinka hankalaksi reissaaminen meni, kun korona alkoi ja se on harmittanut. Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti kyläseuran asioiden hoito on tullut siihen vähän kuin tilalle, kertoo Salmela. 

PAIKALLISMEDIAN Salmela kokee tärkeänä, erityisesti kun asuu muualla. Kotipaikkakunnan uutisia tulee seurailtua tiiviisti.  

–Side kotiseutuun muodostuu jo lapsuudessa, paikallislehti ylläpitää sitä. Kaikki haluavat tietää mitä paikkakunnalla tapahtuu, niin siellä asuvat kuin toisaalle muuttaneet. Kotiseudun asiat kiinnostavat aina. Itseä kiinnostaa erityisesti hallinnolliset, teollisuuteen ja historiaan liittyvät asiat. Tosin vielä enemmän haluaisin lukea suunnitteilla olevista tapahtumista. Myös sukuihin liittyvät asiat kiinnostavat. 2000-luvulla kasasin Pyhä-Paavon sukukirjan ja se oli kyllä mielenkiintoinen projekti. 

–Mitä paikallismediaan tulee, niin mielestäni Järviseudun Sanomat on mennyt eteenpäin. Päätoimittajalla on pirteä ote ja isoilla kuvilla varustettuja juttuja on mukava lukea, sanoo Salmela. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.