Lukijan mielipideartikkeli:

Aluevaltuuston päätös valtuustoryhmien toiminnan tukemisesta

Mestarisuksittelijoiden palkinnot ovat haettavissa Alajärven uimahallin kahviosta toukokuun loppuun mennessä.
Mestarisuksittelijoiden palkinnot ovat haettavissa Alajärven uimahallin kahviosta toukokuun loppuun mennessä.
Ilkka-Pohjalaisen 29.8. ilmestyneessä numerossa aluevaltuuston valtuustoryhmien tukemisesta tehdyn päätöksen päätösprosessia oli kuvattu puutteellisesti. Siinä ei sanallakaan mainittu minun Vasemmiston valtuustoryhmän nimissä tekemästä muutosesityksestä.

Kuten artikkelissa on todettu, kristillisdemokraattien edustaja Hanna Malmi esitti koko tuesta luopumista ja sai esitykselleen kannatuksen ryhmätoveriltaan Ville Heikkilältä. Perussuomalaisten edustaja Risto Mattila totesi puheenvuorossaan, että tukea voidaan perusteellisesti pitää poliitikkojen ”hillotolppana” ja esitti tukisumman pienentämistä ja vaati hallituksen esityksen palauttamista jatkokäsittelyyn. Pia Kattelus-Kilpeläinen esitti asian palauttamista jatkokäsittelyyn artikkelissa kuvatuista syistä.

Itse totesin omassa puheenvuorossani, että asian jatkokäsittely on täysin tarpeetonta ajanhukkaa ja tein selkeän esityksen tuen alentamisesta 1 500 euroon/valtuutettu. Kun valtuusto pöydällepanoäänestyksen jälkeen päätti jatkaa asian käsittelyä, toistin vielä esitykseni ja odotin, että perussuomalaiset (jotka puhuivat poliitikkojen hillotolpasta), kristillisdemokraatit (joiden mielestä koko tuesta pitäisi luopua) ja vihreät olisivat kannattaneet esitystäni. Toisin kuitenkin kävi. Esitykseni ei saanut kannatusta miltään edellä mainitulta valtuustoryhmältä. Pettymys oli suuri. Tuo poliitikkojen ”hillotolppa” taisi näköjään kuitenkin kiinnostaa pieniäkin ryhmiä suurista puhumattakaan.

Mainittakoon lopuksi, että päätöksellä keskusta ryhmä kuittaa piirijärjestölleen 115 000, kokoomus 80 000, perussuomalaiset 40 000, sosiaalidemokraatit 30 000 ja kristillisdemokraatit 15 000 ja muut pienryhmät 5 000 euroa. Yhteensä tukisumma on 295 000 euroa. Oma 1500 euron esitykseni olisi tiputtanut tukisumman 88 500 euroon eli se olisi säästänyt rahaa palvelutuotantoon yli 200 000 euroa.

Mainos

Hyvinvointialueista annetun lain mukaan tuella edistetään valtuustoryhmien sisäistä toimintaa ja tukea voidaan käyttää toimiin, joilla valtuustoryhmät edistävät hyvinvointialueen asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Tukea voidaan käyttää esimerkiksi avustajien palkkaamiseen. Jään mielenkiinnolla odottamaan, kuinka monta avustajaa isommat valtuustoryhmät palkkaavat meidän veronmaksajien rahoilla, rahoilla, jotka kaiken lisäksi ovat poissa palvelutuotannosta kuten jo edellä mainitsin. Itse koen, että tuo alueen asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien edistäminen on meidän poliitikkojen ja virkamiesten tehtävä.

Antti Perkkalainen, Vasemmiston aluevaltuutettu

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.