Veikot eteni Ykköspesiksen välieriin

Saana Lahti oli yksi puolivälieräsarjan sankareista ja viemässä Lavetaria eteenpäin. Kuva: Tero Siivola
Saana Lahti oli yksi puolivälieräsarjan sankareista ja viemässä Lavetaria eteenpäin. Kuva: Tero Siivola
Saana Lahti oli yksi puolivälieräsarjan sankareista ja viemässä Lavetaria eteenpäin. Kuva: Tero Siivola
Saana Lahti oli yksi puolivälieräsarjan sankareista ja viemässä Lavetaria eteenpäin. Kuva: Tero Siivola
PattU–LaVe 2–1 (1–10, 5–4, 5–1); LaVe–PattU 2–0 (6–2, 6–1)

PattU–LaVe 2–1 (1–10, 5–4, 5–1)

LAPPAJÄRVEN VEIKOT ja Pattijoen Urheilijat Raahesta kävivät vaiherikkaan ottelusarjan naisten Ykköspesiksen puolivälierässä. Lavettaret voitti ensimmäisen pelin kotikentällä supervuorossa. Toinen kohtaaminen eteni LaVen hallinnassa, mutta kova sadekuuro ja pimeys keskeytti pelin toisen jakson alkupuolella.

Lauantaina peli aloitettiin alusta Raahessa. Veikot pöllytti avausjaksolla emäntien ulkokenttää oikein kunnolla. Lukuisat vapaataipaleet auttoivat osaltaan vieraiden peliä, mutta kaikesta näki, että lataus oli kohdallaan. Kolmessa vuorossa isketyt kymmenen juoksua toivat selvän 1–10-jaksovoiton.

Pelin kulku oli kopio edellisestä kotiottelusta. Murskalukemin voitetun avausjakson jälkeen toinen puolisko ei tuottanut vielä välieräpaikkaa, vaikka LaVe hallitsi tapahtumia kolme vuoroparia. Veikkojen ulkopeli oli ollut pelin ajan tiivistä, mutta kolmen juoksun johto ei riittänyt. Pattijoen Petra Nurron unelmavedolla kotijoukkue tuli tasoihin. Kahden palon tilanteessa PattUn ajolähtö tuotti vielä niukan ehtimisen kotiin ja jaksovoiton.

Nurro oli jälleen supervuorossa asialla ja puhkaisi Veikkojen puolustuksen kovalla itseluottamuksella kolmen juoksun arvoisesti. Jatkotilanteesta syntyneet kaksi juoksua lannistivat Lavettaret lopullisesti. Siten jatkoonpääsymahdollisuus siirtyi seuraavaan päivään. 

Veikkojen koppari Neea Mattila otti jälleen komeita syöksykoppeja ja pelasi sisällä vakuuttavasti tehoin 7/8. Saana Lahti jatkoi vakuuttavia otteita niin kakkosvahdin tontilla kuin sisäpelissä. Kunnari, kaksi tavallista ja kolme tuotua juoksua sekä tehot 10/12 riittivät palkintoraadille.

LaVe–PattU 2–0 (6–2, 6–1)

YKSI nukuttu yö ja kotikenttä takasivat Veikoille välieräpaikan. Sunnuntain peli oli koko ajan Lavettarien räpylässä, vaikka molempien jaksojen alut lupailivat tasaista vääntöä. Mitä pidemmälle jaksoja edettiin, sitä selvemmin tuli esiin joukkueiden paremmuus. Kolmostilanteita LaVe rakensi 21 ja vieraat 11.

Veikot pelasi koko rosterilla ja onnistumisia tuli laajalti. Jokerietenijä Anna- Elisa Pukkinen meni kentälle vakuuttavasti 5/5 ja kiersi pesät kolme kertaa. Vihreäpaitojen kokoonpanoon palannut Elisa Hyny käsitteli mailaa sadan prosentin varmuudella 7/7 ja iski kolme juoksua taululle. Nämä molemmat palkittiin. Mette Mortensen eteni hyvin kärjen takana tuoden kolme juoksua. Essi Kivelä ja Aleksandra Latvala vaihtoivat kovilla tehoilla. Heidän tilanteiden rakentelusta Sanna Särkijärvi löi molempien jaksojen avausjuoksut ja Ella Kurkimäki tykitti kolmesti etenijän kotiin.

Ykköspesiksen välieriin selvisivät näin molempien lohkojen runkosarjan kaksi parasta. Ristikkäisotteluissa Pohjoislohkon ykkönen LaVe kohtaa etelälohkon kakkosen Laitilan Jyskeen ja etelälohkon voittaja Haminan Palloilijat pohjoislohkon kakkosen Kajaanin Palokerhon. Loppuotteluun selviää kahdella voitolla.

LAVETTARET aloittaa ylihuomenna keskiviikkona Veikkolassa kello 17.30 ja lauantaina pelataan Laitilassa. Jos näissä peleissä ei saada jatkajaa selville, niin sunnuntaina pelattaisiin taas Veikkolassa. Kolmannessa puolivälierässä vihreäpaidat sai potkua suorituksiinsa hyvin pelissä mukana eläneen kotiyleisön tukemana. Toivottavasti samanlainen hurmos saadaan Veikkolaan tänäänkin.

Reijo Kärnä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.