Purmojärven metsästysseura kokousti

EVANKELISIA kesäjuhlia vietetään 5.–6.8. Ilmajoella.
Evankelisia kesäjuhlia vietetään 5.–6.8. Ilmajoella.
EVANKELISIA kesäjuhlia vietetään 5.–6.8. Ilmajoella.
Evankelisia kesäjuhlia vietetään 5.–6.8. Ilmajoella.

PURMOJÄRVEN metsästysseura piti kesäkokouksensa 7. elokuuta metsästysseuran majalla. Kokoukseen oli saapunut 15 seuran jäsentä. Puhetta johti seuran puheenjohtaja Matti Kärkkäinen.

Syksyn metsästyksessä on voimassa seuraavat kiintiöt ja rajoitukset: Päätettiin että metson metsästys sallitaan vain 1.–9. lokakuuta välisenä aikana (jos riistakeskus myöntää alueelle oikeuden metsojahtiin). Kiintiö yksi metso per jäsen. Teerelle asetettiin viiden kappaleen saaliskiintiö jäsentä kohti, ja suositellaan että ammutaan vain urosteertä. Peltopyyn metsästystä rajoitettiin myös asettamalla peltopyylle kolmen kappaleen kiintiö.

Sepelkyyhkyn, metsäpyyn, kanadanhanhen, metsäjäniksen ja rusakon metsästykseen ei asetettu rajoituksia. Jäniskannat seuran alueella ovat erittäin runsaat ja ne kestävät hyvin voimakastakin verotusta. Fasaani rauhoitettiin.

Metsäkauriille ei asetettu jäsenkohtaista kiintiötä, mutta metsästystä rajoitetaan siten että seuran alueelta saa kaataa korkeintaan 30 kaurista joista viisi kevätjahdissa (kaurispukkia). Vetäjäksi metsäkauriin yhteisjahteihin valittiin Tero Kärkkäinen. Kaadosta on heti sen tapahduttua ilmoitettava seuran sihteerille tai puheenjohtajalle. Samoin on ilmoitettava jos epäilee kauriin haavoittuneen jahdin aikana. 

Vuosikorttilaisten kiintiöt ja rajoitukset ovat muuten samat kuin varsinaisilla jäsenillä, mutta heille ei annettu oikeutta osallistua hirvi- eikä omatoimiseen kaurisjahtiin. Silloin kun järjestetään kauriin ja valkohäntäpeuran yhteisjahteja, niihin vuosikorttilaisetkin voivat osallistua.

Riistakeskus on myöntänyt metsästysseuralle viisi valkohäntäpeuran kaatolupaa. Valkohäntäpeurat metsästetään yhteisjahdeissa, joiden vetäjäksi valittiin Tero Kärkkäinen.

Jäsenistöä kehotetaan huomioimaan metsäkanalintujen ja hanhien valtakunnalliset metsästysajat ja niiden rajoitukset.

Päivä- ja vieraskortteja myivät Lasse Lauttamus ja Lasse Kari. Vieraskortin voi lunastaa myös maksamalla kortin verkkopankin kautta ja tulostamalla kuitin, jossa pitää näkyä kenen vieraana vieras on metsällä ja päivä jolloin on jahdissa. Päiväkortti sorsajahtiin maksaa 15 euroa/päivä, elokuun loppuun kestävä kortti 30 euroa ja elokuun 20. päivästä marraskuun loppuun kestävä kortti 50 euroa.

Vieraskortti jota myydään jänis-, kettu-, sepelkyyhky- ja peltopyyjahtiin maksaa 5 euroa päivältä ja metsäkauriin yhteisjahtiin myytävä vieraskortti 10 euroa/päivä. (Vieraan tuoja vastaa vieraansa tekemisistä jahdin aikana ja hänen on oltava ehdottomasti mukana jahdissa.) Peltopyyjahdissa oleva vieras metsästää isäntänsä kiintiöön.

Jäseniksi metsästysseuraan hyväksyttiin Samuli Olli ja vuosikortti myönnettiin Hannu Fräntille.

Vesilintujen metsästys kiellettiin kello 22 jälkeen. Kielto koskee muuallakin kuin järvillä tapahtuvaa metsästystä. Luhtalasssa oleva rauhoitusalue on merkitty rauhoitusalue-kylteillä, sillä alueella on kaikenlainen metsästys kielletty.

Joulurauhan takia metsästys on kiellettyä 24.–25. joulukuuta.

Kokouksen lopuksi puheenjohtaja hyvistä metsästystavoista ja huolehtimaan että hylsyjä ei jätetä pelloille, sillä ne voivat sieltä kulkeutua rehun mukana navetoihin.

Päiviö Valkosalo

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.